arlandagolf_pan_aug

Sigtuna toppar antibiotikalista

I Salem används minst antibiotika per 1000 invånare, i Sigtuna mest rapporterar Mitt i Stockholm.

Mest antibiotika per 1000 invånare skrivs ut i Sigtuna kommun enligt Mitt i Stockholm som tagit del av Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Användningen bland stockholmarna går dock ner, i april förra året hämtades 313 recept ut per 1000 invånare jämfört med 331 under 2017. För tio år sedan var siffran 433 recept. Minskningen är positiv enigt Astrid Lundewall, enhetschef på Strama Stockholm, men det är en bit kvar till det nationella målet på 250 recept/1000 invånare.

Strama som arbetar för att få ner antibiotikaanvändandet kommer att vända sig direkt till husläkarmottagningarna så att de blir mer restriktiva med recepten. I höst kommer även en kampanj riktad till allmänhet om att bakterier och virus, även en barnbok har tagits fram som ska skickas ut till alla 7-åringar. Det problem som finns är att antibiotikaresistens ökar i samhället.
– Vår normala flora av bakterier, det som idag benämns mikrobiotika, påverkas av antibiotika, och vårt immunförsvar försämras. Det finns också risk för biverkningar, säger Astrid Lundevall på Strama till Mitt i Stockholm.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
EXTRA

Man stökade på Max

Blåljus En man omhändertogs enligt Lagen om omhändertagande av berusade sedan han stökat och uppträtt hotfullt på Max.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
ica_valsta_choklad

Planer för tiggeriförbud avskrivs i kommunen

Politik Något tiggeriförbud ligger inte inom räckhåll i Sigtuna kommun, detta då det saknas majoritet för ett förbud i fullmäktige.

nrh
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider