defacto_pan

Sigtuna toppar antibiotikalista

I Salem används minst antibiotika per 1000 invånare, i Sigtuna mest rapporterar Mitt i Stockholm.

banner_juni_artikel

Mest antibiotika per 1000 invånare skrivs ut i Sigtuna kommun enligt Mitt i Stockholm som tagit del av Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Användningen bland stockholmarna går dock ner, i april förra året hämtades 313 recept ut per 1000 invånare jämfört med 331 under 2017. För tio år sedan var siffran 433 recept. Minskningen är positiv enigt Astrid Lundewall, enhetschef på Strama Stockholm, men det är en bit kvar till det nationella målet på 250 recept/1000 invånare.

Strama som arbetar för att få ner antibiotikaanvändandet kommer att vända sig direkt till husläkarmottagningarna så att de blir mer restriktiva med recepten. I höst kommer även en kampanj riktad till allmänhet om att bakterier och virus, även en barnbok har tagits fram som ska skickas ut till alla 7-åringar. Det problem som finns är att antibiotikaresistens ökar i samhället.
– Vår normala flora av bakterier, det som idag benämns mikrobiotika, påverkas av antibiotika, och vårt immunförsvar försämras. Det finns också risk för biverkningar, säger Astrid Lundevall på Strama till Mitt i Stockholm.

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

colorama_april2
defacto_helsida
fme_helsida
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
sommar
video

Här vattenbombas branden

Blåljus Branden vid Skoby utanför Arlanda pågår för fullt och lär dröja innan den är släckt. Helikopter vattenbombar under dagen och kvällen.

midsommar_valsta_helsida

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

sbrf_helsida
happyhomes_2019
sportfiske_sommar
colorama_april
midsommar_valsta_outsider
connys
defacto_outsider
nrh
fme_outsider
sbrf_outsider