defacto_pan2020
En av simsträckornaFoto: Insändarbild
Löpning i centrala SigtunaFoto: Insändarbild

Sigtuna Swimrun avgjordes för femte året

Sigtuna Swimrun arrangerades för femte året och nytt för i år var att den gick genom centrala Sigtuna.

centrum_artikel

Start och mål av Sigtuna Swimrun skedde på Hotell Kristina. Efter starten var det snabb språng ner till hamnen i Sigtuna där deltagarna skulle simma till Ångbåtsbryggan. Löpning och simning varvades flera gånger, totalt var det fem simsträckor. Den längsta var 700 meter lång från Munkholmen tvärs över fjärden, under Färjestadsbron och upp på Vattenskidklubbens område.

Arrangören hade även gjort tävlingen mer publikvänlig och blöta löpare sprang längs Stora gatan bland strosande sigtunabor och besökare:
– Vår målsättning var att göra Sigtuna Swimrun mer publikvänligt och visa upp vackra Sigtuna stad för de tävlande, vilket vi tycker att vi uppnådde, säger Fredrik Buchaus, från Sigtuna Sports Club som var ansvarig för bansträckningen.

Vann gjorde Lag Perka, ett mixlag bestående av Per Synder och Karolina Synder, på 1.17.43. Starka Systrar bestående av Annika Sahlqvist och Maria Andersen kom tvåa. Trea kom Human Ambition med Emil Moberg och Johan Holgersson. Sigtuna Swimrun arrangeras av Sigtuna Sports Club, Hotell Kristina och Lars Sköld.

happyhomes_sommar2020
sigtunahem_sokbostad
studeravidare_helsida
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

defacto_helsida
helsida_sommarlov
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out