arlandagolf_pan_aug
En av simsträckornaFoto: Insändarbild
Löpning i centrala SigtunaFoto: Insändarbild

Sigtuna Swimrun avgjordes för femte året

Sigtuna Swimrun arrangerades för femte året och nytt för i år var att den gick genom centrala Sigtuna.

Start och mål av Sigtuna Swimrun skedde på Hotell Kristina. Efter starten var det snabb språng ner till hamnen i Sigtuna där deltagarna skulle simma till Ångbåtsbryggan. Löpning och simning varvades flera gånger, totalt var det fem simsträckor. Den längsta var 700 meter lång från Munkholmen tvärs över fjärden, under Färjestadsbron och upp på Vattenskidklubbens område.

Arrangören hade även gjort tävlingen mer publikvänlig och blöta löpare sprang längs Stora gatan bland strosande sigtunabor och besökare:
– Vår målsättning var att göra Sigtuna Swimrun mer publikvänligt och visa upp vackra Sigtuna stad för de tävlande, vilket vi tycker att vi uppnådde, säger Fredrik Buchaus, från Sigtuna Sports Club som var ansvarig för bansträckningen.

Vann gjorde Lag Perka, ett mixlag bestående av Per Synder och Karolina Synder, på 1.17.43. Starka Systrar bestående av Annika Sahlqvist och Maria Andersen kom tvåa. Trea kom Human Ambition med Emil Moberg och Johan Holgersson. Sigtuna Swimrun arrangeras av Sigtuna Sports Club, Hotell Kristina och Lars Sköld.

sigtunavatten_standard
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

happyhomes_2019
sommar_centrum
defacto_helsida
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Cykel Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

Lina vann DM

Ridning Lina Jacobsson från Sigtunabygdens Ryttarförening vann DM för juniorer i Uppland.

nrh
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider