eurosko2
Sigtuna Rotary firade 50 år.Foto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Operasångerskan Linnéa SallyFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Douglas Nordenbelt, magiker, underhöll sällskapetFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert

Sigtuna Rotary fyllde 50 år

Sigtuna Rotary firade 50 år i lördags med en fest som inkluderade middag, magiker och operasångerska.

marstac_aug

Sigtuna Rotary bildades 1967 och fyller 50 år i år, det firade man med en fest i lördags. Till den hade man bjudit in Magikern och illusionisten Douglas Nordenbelt och operasångerskan Linnéa Sally. Per Willig är i år ordförande i Sigtuna Rotary. Han berättar att föreningen hela tiden har olika projekt igång för både välgörenhet samt delar ut stipendium och försöker bidra till samhället på något sätt.

Föreningen i Sigtuna har 53 medlemmar, varav 7 är kvinnor. En av de viktigaste målsättningarna är att jämna ut skillnaderna i medlemsantalet mellan män och kvinnor.
– Medelåldern i föreningen är också relativt hög varför vi gärna ser att vi i framtiden får yngre yrkesverksamma medlemmar, säger Per Willig, ordförande.

Årligen arrangerar man också en vinterkonsert, kommande sker i februari. Ett annat mål är att försöka utrota polio och där håller man på med olika insamlingar och projekt för att dra in pengar till att polio utrotas. 1,6 miljarder ska det kosta att utrota polio:
– Varje rotaryklubb försöker bidra. Det finns trots allt 1,2 miljoner rotaryaner över hela världen, fortsätter Per Willig.

defacto_panorama_boka_mote
farbrorbla_host2017
dackia_vinter2018
extra

Coldplay hjälpte märstabo med insamling

Nöjesnyheter Märstabon Abdi Addow samlar in pengar för en ambulans efter terrorattacken i Mogadishu, oväntad hjälp till insamlingen kom från Coldplay som retweetade insamlingen: - Vi fick in 200 000 kronor på bara 40 timmar. Coldplay har också delat insamlingen på Twitter, där de har 24 miljoner följare – vilket är enormt. Vi är jättetacksamma, säger Abdi Addow till Aftonbladet.

forsmaleri

”Tessan” kan bli Årets PT

Nöjesnyheter Therese ”Tessan” Berkovits (fd Johansson) har nominerats till Årets PT: - Fantastiskt kul att vara en av de nominerade bland flera tusen förslag som kommit in, säger ”Tessan”.

forskontor

Barnens Kulturdag för andra året

Kulturnyheter Lördagen blir späckad av aktiviteter i kulturens tecken vid Kulturtorget i Märsta: - Överallt i huset händer det något spännande! Fri entré till allt, säger Karin Andén, kultursekreterare i Sigtuna kommun.

Barnteater i Valsta

Kulturnyheter Vänsterpartiet fortsatte sin tradition med Barnteater och höll den i lördags i samarbete med ABF och Lilla Parken i Valsta Centrum.

Fredrik gör skitjobbet

Märstafolket Fredrik Lundgren, 57, från Märsta har skitgörat i samband med Aurora17, han levererar nämligen toaletter och duschar till Försvarets platser i Stockholm och Uppsala län: - Det är dygnet runt just nu, säger Fredrik till märsta.nu

Sätuna får en egen dag

Nöjesnyheter Efter de senaste händelserna på Sätuna avser handlare och boende att det ska arrangeras en Sätuna Dag 30:e september: - Det huvudsakliga syftet är att vi i Märsta kan ha en positiv ton, det har blivit mycket negativt i media, vi vill göra något positivt på Sätuna, att träffas och umgås, säger initiativtagare och ICA handlaren Dan Enroth.

skolgatan6d
yrkesutbildningen
nfc_vinter
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
cricketklubben
slutstation
standard
borg
dogranch
blackfriday
connys
dalgatan7b
Norra Redovisningshuset
colorama_jan
lions_standard
agy2
frisyr2018
matcher_skanela
stockholmsvagen24