moderaterna_juni
Sigtuna Rotary firade 50 år.Foto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Operasångerskan Linnéa SallyFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Douglas Nordenbelt, magiker, underhöll sällskapetFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert

Sigtuna Rotary fyllde 50 år

Sigtuna Rotary firade 50 år i lördags med en fest som inkluderade middag, magiker och operasångerska.

Sigtuna Rotary bildades 1967 och fyller 50 år i år, det firade man med en fest i lördags. Till den hade man bjudit in Magikern och illusionisten Douglas Nordenbelt och operasångerskan Linnéa Sally. Per Willig är i år ordförande i Sigtuna Rotary. Han berättar att föreningen hela tiden har olika projekt igång för både välgörenhet samt delar ut stipendium och försöker bidra till samhället på något sätt.

Föreningen i Sigtuna har 53 medlemmar, varav 7 är kvinnor. En av de viktigaste målsättningarna är att jämna ut skillnaderna i medlemsantalet mellan män och kvinnor.
– Medelåldern i föreningen är också relativt hög varför vi gärna ser att vi i framtiden får yngre yrkesverksamma medlemmar, säger Per Willig, ordförande.

Årligen arrangerar man också en vinterkonsert, kommande sker i februari. Ett annat mål är att försöka utrota polio och där håller man på med olika insamlingar och projekt för att dra in pengar till att polio utrotas. 1,6 miljarder ska det kosta att utrota polio:
– Varje rotaryklubb försöker bidra. Det finns trots allt 1,2 miljoner rotaryaner över hela världen, fortsätter Per Willig.

bildextra!

Så gick det i Brännplattan

Nöjesnyheter Brännplattan Open gjorde comeback i lördags och blev en succé: - Det var en mycket grymt härlig dag och lycka och ett lyckat evenemang. Jag tror ingen vaknade på söndagen och hade haft tråkigt, däremot var det säkert många som hade ont i kropparna, säger Jimmy Karlsson i Skånela som låg bakom arrangemanget.

brf_englamarken
vuxenutbildning2

Konstverk till nya Arlanda

Kulturnyheter Arlanda flygplats får ett nytt konstverk som kommer att installeras i samband med nybyggnationerna: - Som en del i arbetet med att utveckla en gemensam designstrategi för Swedavias flygplatser har tillgängligheten till och utbudet av konst på våra flygplatser etablerats som ett viktigt verktyg, säger Jessica Einebrant, ansvarig för varumärke och design på Swedavia.

varen2018

Lyckad insamling för Stiko Per i Märsta

Nöjesnyheter Stiko Per Larsson som besökte Magasinet i Märsta Centrum lyckades med ett av de bästa insamlingsresultaten på turnén: - Jag måste skicka en tanke bakåt till Märsta och Magasinet som igår (läs onsdag) slog till med ett av de absolut bästa insamlingsresultaten nånsin under en vandring. Jag är mållös.Tack, skriver Stiko i ett facebookinlägg

sportfiskebanner2
februari

Kyrkoruiner renoveras

Kulturnyheter Sigtunas krykoruiner S:t Olofs, S:t Lars och S:t Pers som står på Svenska kyrkans mark ska rustas upp och öppnas för allmänheten igen: - Vi har nu startat ett program för ett långsiktigt bevarande av de tre kyrkoruinerna S:t Per, S:t Olof och S:t Lars, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Dags för Bygdens dagar

Nöjesnyheter Bygdens dagar arrangeras av Haga Hembygdsförening för femte året och för fjärde året tillsammans med Österby gård: - Vi jobbar mycket med utveckling av landsbygden. Både med att göra aktiviteter som gynnar företagare på Sigtunahalvön men även med frågor som säkrare vägar, cykelvägar och busshållsplatser, berättar Annika Östervall, ordförande.

nfc_vinter
connys
objekt4
val2018
comitini_banner
sigtunavatten_standard
outsider_defacto
objekt3
veterankraft_standard
objekt2
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
outsider_moderat