defacto_pan
Sigtuna Rotary firade 50 år.Foto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Operasångerskan Linnéa SallyFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Douglas Nordenbelt, magiker, underhöll sällskapetFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert

Sigtuna Rotary fyllde 50 år

Sigtuna Rotary firade 50 år i lördags med en fest som inkluderade middag, magiker och operasångerska.

Sigtuna Rotary bildades 1967 och fyller 50 år i år, det firade man med en fest i lördags. Till den hade man bjudit in Magikern och illusionisten Douglas Nordenbelt och operasångerskan Linnéa Sally. Per Willig är i år ordförande i Sigtuna Rotary. Han berättar att föreningen hela tiden har olika projekt igång för både välgörenhet samt delar ut stipendium och försöker bidra till samhället på något sätt.

Föreningen i Sigtuna har 53 medlemmar, varav 7 är kvinnor. En av de viktigaste målsättningarna är att jämna ut skillnaderna i medlemsantalet mellan män och kvinnor.
– Medelåldern i föreningen är också relativt hög varför vi gärna ser att vi i framtiden får yngre yrkesverksamma medlemmar, säger Per Willig, ordförande.

Årligen arrangerar man också en vinterkonsert, kommande sker i februari. Ett annat mål är att försöka utrota polio och där håller man på med olika insamlingar och projekt för att dra in pengar till att polio utrotas. 1,6 miljarder ska det kosta att utrota polio:
– Varje rotaryklubb försöker bidra. Det finns trots allt 1,2 miljoner rotaryaner över hela världen, fortsätter Per Willig.

fme_jul
sportfiskebanner2
defacto_host2018
julbanner2
lager_bilnet

Marknadsafton i Kulturum

Kulturnyheter Marknadsafton spelades upp i Kulturum under måndagen: - Cirka 240 personer såg den trevliga föreställningen som producerats av Svensk damteater, berättar Karin Andén, Kultursekreterare på Sigtuna kommun.

happy_homes_juli
icavalsta_julbanner
EXTRA

Tina räddade kattuglan som nu flyger igen

Märstafolket Märstabon Tina Söderberg gjorde en stor insats för en skadad kattuggla häromdagen då hon körde den hela vägen från Väsby till Värmdö: - Jag älskar djur och har grubblat i några dagar över hur det gick, så det känns fantastiskt att den klarade sig. Det var det bästa slutet man kunde önska sig, säger Tina till Mitt i Stockholm.

sigtuna_funkis

Märstabo skrapade 100 000 i Nyhetsmorgon

Nöjesnyheter I morse skrapade Mohammed Alabdo Triss i TV4 och kammade hem 100 000 kronor: - Jag ska betala av lite lån och hjälpa min familj som fortfarande är kvar i Turkiet, säger Mohammed i ett pressmeddelande från Svenska spel.

connys
objekt3
sbrf_sep
outsider
objekt4
colorama_vinter
komvuxq3_4
nrh_lania
skridskoskola
sigtunavatten_standard
objekt2
funkis_2