moderaterna_tack
Sigtuna Rotary firade 50 år.Foto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Operasångerskan Linnéa SallyFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Douglas Nordenbelt, magiker, underhöll sällskapetFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert

Sigtuna Rotary fyllde 50 år

Sigtuna Rotary firade 50 år i lördags med en fest som inkluderade middag, magiker och operasångerska.

Sigtuna Rotary bildades 1967 och fyller 50 år i år, det firade man med en fest i lördags. Till den hade man bjudit in Magikern och illusionisten Douglas Nordenbelt och operasångerskan Linnéa Sally. Per Willig är i år ordförande i Sigtuna Rotary. Han berättar att föreningen hela tiden har olika projekt igång för både välgörenhet samt delar ut stipendium och försöker bidra till samhället på något sätt.

Föreningen i Sigtuna har 53 medlemmar, varav 7 är kvinnor. En av de viktigaste målsättningarna är att jämna ut skillnaderna i medlemsantalet mellan män och kvinnor.
– Medelåldern i föreningen är också relativt hög varför vi gärna ser att vi i framtiden får yngre yrkesverksamma medlemmar, säger Per Willig, ordförande.

Årligen arrangerar man också en vinterkonsert, kommande sker i februari. Ett annat mål är att försöka utrota polio och där håller man på med olika insamlingar och projekt för att dra in pengar till att polio utrotas. 1,6 miljarder ska det kosta att utrota polio:
– Varje rotaryklubb försöker bidra. Det finns trots allt 1,2 miljoner rotaryaner över hela världen, fortsätter Per Willig.

happy_homes_juli
defacto_host2018
hostfest_centrum
defacto_banner_sep

Fotboll för välgörenhet

Märstafolket Erik Aravena-Valencia som är ordförande i Sigtuna kommuns personalklubb arrangerar en fotbollsturnering i Prästängshallen där syftet är att samla in medel till en välgörenhetsorganisation.

bildextra!

Så var Visfestivalen

Kulturnyheter Märsta Visfestival gick traditionsenligt andra lördan i augusti och det fina vädret lockade hundratals till Äppelparken: - Vilken fest det blev, säger Visgeneralen Anders Wallentin.

Klart med Carolas julshow

Nöjesnyheter Biljetterna till Carolas hett eftertraktade spelning har släppts och det ser ut att bli en succé framåt jul: - Det här är en dröm för mig. En längtan. Att få göra ”Jul med Carola” i Steninge slottsby. Jag producerar själv. Jag är min egen, och har varit så sedan jag skilde mig, tänkte jag säga, säger Carola till Aftonbladet.

sportfiske_banner
komvuxq3_4
objekt4
objekt2
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
sbrf_sep
connys
Norra Redovisningshuset
objekt3
outsider