centrum_sportlov
Sigtuna Rotary firade 50 år.Foto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Operasångerskan Linnéa SallyFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert
Douglas Nordenbelt, magiker, underhöll sällskapetFoto: Insändarbild/Peter Höglund Wanlert

Sigtuna Rotary fyllde 50 år

Sigtuna Rotary firade 50 år i lördags med en fest som inkluderade middag, magiker och operasångerska.

centrum_sportlov

Sigtuna Rotary bildades 1967 och fyller 50 år i år, det firade man med en fest i lördags. Till den hade man bjudit in Magikern och illusionisten Douglas Nordenbelt och operasångerskan Linnéa Sally. Per Willig är i år ordförande i Sigtuna Rotary. Han berättar att föreningen hela tiden har olika projekt igång för både välgörenhet samt delar ut stipendium och försöker bidra till samhället på något sätt.

Föreningen i Sigtuna har 53 medlemmar, varav 7 är kvinnor. En av de viktigaste målsättningarna är att jämna ut skillnaderna i medlemsantalet mellan män och kvinnor.
– Medelåldern i föreningen är också relativt hög varför vi gärna ser att vi i framtiden får yngre yrkesverksamma medlemmar, säger Per Willig, ordförande.

Årligen arrangerar man också en vinterkonsert, kommande sker i februari. Ett annat mål är att försöka utrota polio och där håller man på med olika insamlingar och projekt för att dra in pengar till att polio utrotas. 1,6 miljarder ska det kosta att utrota polio:
– Varje rotaryklubb försöker bidra. Det finns trots allt 1,2 miljoner rotaryaner över hela världen, fortsätter Per Willig.

Sigtunabo ger ut bok om bredband

Kulturnyheter Sigtunabon Crister Mattsson ger ut en bok om bredband och bredbandets utveckling i Sverige: - Jag har jobbat med Bredband som rådgivare åt offentlig sektor, kommuner, regioner och EU, säger Christer till märsta.nu

sportlov
fettisdagen

Antonio laddar för Fettisdagen

Nöjesnyheter På Bistro Valvet i Sigtuna har det laddats för Semmeldagen i flera veckor och till imorgon så blir det en tidig morgon för bagaren Antonio Gumussoy: - Jag går upp tre på morgonen och börjar jobba, säger han till märsta.nu

forskontor
Spin of hope

Målet: Samla in 60 000 till Barncancerfonden

Märstafolket Therese Berkovits och WE gör det i år igen, deltar i Spin of Hope, men nu ska man samla in 60 000 kronor till Barncancerfonden: - Vi fick ihop över 45 000 förra året och vårt mål var 25 000. Engagemanget från medlemmar, icke-medlemmar och personal var helt fantastiskt, berättar Therese för märsta.nu

sigtuna_bygglov

Fler klara till litteraturfestivalen

Kulturnyheter Sedan tidigare är det klart att bland annat Jan Guillou kommer till Sigtuna litteraturfestival, nu har tre nya namn lagts till agendan; Marie-Louise Ekman, Bea Uusma och Uje Brandelius.

februari

Rekordmånga besökte Sigtuna Museum

Kulturnyheter Sigtuna Museum nådde rekordsiffror under 2017 med drygt 70 000 besökare: - Sedan 2013 har vi jobbat med en femårig strategisk utvecklingsplan för Sigtuna museum. Den absolut största anledningen till framgången är att vi i Sigtuna kommun jobbar med ”medskapande medarbetare”. Alla är med och tycker om allt i organiserad och begränsad form. Varje vecka mäter vi uppfattad medskapande med fyra digitala frågor i mobilen, säger Sigtuna museums chef Ted Hesselbom.

hjälten i Åbo

Många vill stödja Hassan

Märstafolket En insamling till förmån för märstabon Hassan Zubier som skadades vid ett terrorattentat i Åbo i somras har dragit in 16500 Euro.

Här är populäraste pizzorna

Nöjesnyheter Pizza på Nyårsdagen har blivit tradition och pizzeriorna runt om i kommunen rustar för att leverera: - Traditionen med pizza på nyårsdagen är för många lika viktig som julskinka på julbordet och fyrverkerier på nyårsafton, säger Onlinepizzas VD Daniel Strömberg.

Årets hemvändarkväll

Så firas juldagen

Nöjesnyheter Juldagen som tidigare varit förknippat till GM, KC, Harrys och nu senast Vinyl utgår i år och istället kommer det att finnas flera krogar med Juldagsfest.

extra

O´Learys öppnar igen

Nöjesnyheter Bara timmar efter att O´Learys utsattes för en explosion är beskedet att man är igång igen från klockan 17: - Det är många lokala företagare som ställt upp och gjort detta möjligt, säger Daniel Altun, delägare på O’ Learys, till märsta.nu

Karl Dyall jury i Sigtuna Melodifestival

Nöjesnyheter Sigtuna Melodifestival i februari har i år lockat till sig Karl Dyall och Jessica Folcker till juryn: - I år har vi 17 deltagande som kommer att framföra sina bidrag antingen med bakgrunds musik eller komp, säger projektledaren Jeanette Leinonen.

Julshow på Ymer

Nöjesnyheter Ymers omsorgsboende hade Julshow förra vecka med musik och underhållning av Linda Rapp och henens pappa Björn.

matcher_skanela
Festspecialisten – Standard
sigtunavatten_feb
Norra Redovisningshuset
standard_ridskola
outsider_defacto
objekt3
vuxentutbildning
connys
objekt2
standard
objekt4