sommar
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Sigtuna på internationell topplista

Destination Sigtuna är på Topp 100-listan över det mest hållbara destinationerna i hela världen.

marstakalaset_artikel

Bara två destinationer i Sverige är med på Topp 100 när Sustainable Destination Global sammanställer de mest hållbara destinationerna; Sigtuna och Åre. Bakom listan står internationella organisationen Green destinations och en panel på 60 internationella experter.
– Det är otroligt roligt att Sigtuna återigen hamnar på denna lista. Sedan 2009 har hotellnäringen runt Arlanda och Sigtuna modigt lagt konkurrensen åt sidan för att fokusera på handling och kunskapsdelning kring hållbarhetsfrågor som klimat, mat och samhälle, kommenterar Eva Camél Fugleseth, tf. VD för Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

Enligt Green Destinations är Sigtuna med på listan för att man arbetar för en hållbar turism samt samarbetar med flera olika företag för att nå målet. Det är också på pluskontot att Sigtuna kommun vunnit Pris på Återvinningsgalan 2014.

sommar
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
colorama_april2
arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida
happyhomes_2019

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

kontor_thaifong
sigtunavatten_standard

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
connys