centrum_panorama2020
Foto: Destination Sigtuna

Sigtuna Möte i hållbarhetens tecken

Nästa vecka arrangeras Sigtuna Möte och årets fokus är på hållbarhet.

centrum_artikel

Sigtuna möte går nästa helg 31 augusti-1 september. Under helgen förvandlas stadens till 1912. Alla som medverkar, allt från utställare, programpunkter och aktiviteter går i 1912-års mode. Förra årets marknad hade över 60 000 besökare.

Årets möte handlar om hållbarhet, därför kommer det bland annat inte att säljas buteljerat vatten utan det kommer att finnas vattenkranar för den törstige utmed marknadsområdet. Då kan man antingen dricka eller fylla på sin egna flaska.

Det finns också svinnrecept, allts mat som man kan tillaga av rester. En del av mötet heter ”Smaka på Sigtuna” och de medverkande köken erbjuder både en vanlig rätt och en ”svinnrätt”. Varje restaurang som ingår inom Hållbar destination kommer även att presentera varsitt ”svinnrecept”.

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

happyhomes_2019
2020_helsida
sportlov_sigtuna
teatergrillen_helsida
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
speedy_outsider