defacto_pan
Foto: Destination Sigtuna

Sigtuna Möte i hållbarhetens tecken

Nästa vecka arrangeras Sigtuna Möte och årets fokus är på hållbarhet.

Sigtuna möte går nästa helg 31 augusti-1 september. Under helgen förvandlas stadens till 1912. Alla som medverkar, allt från utställare, programpunkter och aktiviteter går i 1912-års mode. Förra årets marknad hade över 60 000 besökare.

Årets möte handlar om hållbarhet, därför kommer det bland annat inte att säljas buteljerat vatten utan det kommer att finnas vattenkranar för den törstige utmed marknadsområdet. Då kan man antingen dricka eller fylla på sin egna flaska.

Det finns också svinnrecept, allts mat som man kan tillaga av rester. En del av mötet heter ”Smaka på Sigtuna” och de medverkande köken erbjuder både en vanlig rätt och en ”svinnrätt”. Varje restaurang som ingår inom Hållbar destination kommer även att presentera varsitt ”svinnrecept”.

ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
sommar_centrum

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

defacto_helsida
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
EXTRA

Ingen visfestival i år

Nöjesnyheter Märsta Visfestival ställs in i år då visgeneralen Anders Wallentin inte längre medverkar i projektet: - Vi som kört festivalen i 20 år kände att det var dags att "lämna över" och hade förhoppningen att hitta ett nytt glatt gäng inför i år - men tyvärr fick vi inte ihop det, säger Anders Wallentin till märsta.nu

nrh
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider