nationaldag_pan
Arkivbild från Sigtuna MöteFoto: Destination Sigtuna

Sigtuna Möte blir en mötesrunda

Sigtuna Möte blir i år Sigtuna Mötesrunda med flers besöksmål runt om i kommunen.

Förra året ställdes Sigtuna Möte in på grund av pandemin, i år har det blivit dags igen men Sigtuna Möte blir istället Sigtuna Mötesrunda. Det innebär att istället för att ha hela mötet koncentrerat till centrala Sigtuna så sprids aktiviteter och utställare ut runt om i kommunen. Herresta Lada ute i Odensala kommer vara en av utställarna. Där kommer det finnas 15 utställare med erbjudanden och produkter.

Aktiviteterna kommer spridas bland hotell, restauranger, kaféer, slott, föreningar, gårdar och butiker. Förutom Odensala och Sigtuna stad finns mötesplatser i Steninge slott, Wenngarn, Österby, Vennerbo, Skånelaholms slott Husby kyrka där Märsta pastorat driver Grogruppen för ekologisk odling.

nationaldag_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

mp_helsida_april
logistik_sigtuna_helsida

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

connys_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
retro_helsida
helsida
liber_helsida

Krogen erbjuder gratis mensskydd

Nöjesnyheter Krogen Anders och Jag i Märsta Centrum kommer att inleda samarbetsavtal med Redlocker om gratis mensskydd: - Vi har haft automaten i ett par månader nu, och efter en kortare inkörningsperiod, så fungerar den som vi tänkte oss. Detta är ett av flera exempel på hur man konkret kan arbeta med jämställdhetsfrågor i vardagen, säger delägare Christian Cederferm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
retro_outsider
nrh
logistik_outsider
mp_outsider2022
nationaldag_out
sigtuna_vatten_outsider