center_pan21
Arkivbild från Sigtuna MöteFoto: Destination Sigtuna

Sigtuna Möte blir en mötesrunda

Sigtuna Möte blir i år Sigtuna Mötesrunda med flers besöksmål runt om i kommunen.

Förra året ställdes Sigtuna Möte in på grund av pandemin, i år har det blivit dags igen men Sigtuna Möte blir istället Sigtuna Mötesrunda. Det innebär att istället för att ha hela mötet koncentrerat till centrala Sigtuna så sprids aktiviteter och utställare ut runt om i kommunen. Herresta Lada ute i Odensala kommer vara en av utställarna. Där kommer det finnas 15 utställare med erbjudanden och produkter.

Aktiviteterna kommer spridas bland hotell, restauranger, kaféer, slott, föreningar, gårdar och butiker. Förutom Odensala och Sigtuna stad finns mötesplatser i Steninge slott, Wenngarn, Österby, Vennerbo, Skånelaholms slott Husby kyrka där Märsta pastorat driver Grogruppen för ekologisk odling.

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

eldsjal-helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

connys_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

helsida_var2021
centrum_helsida2020
bostad_helsida
2020_helsida
andersojag
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
mp_host_helsida
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
mp-outsider