moderaterna_panorama
Olov Holst (M) medverkade på konferens för säkerhet i kommunerFoto: Pressbild

Sigtuna medverkade i trygghetskonferens

Sigtuna kommun medverkade i en konferens på temat "Kommuner som brottsplats" där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) presenterade kommunens arbete mot organiserad brottslighet.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) deltog tillsammans med tjänstemän och kommunledningskontoret i en konferens i Södertälje på temat ”Kommuner som brottsplats”. 260 personer medverkade totalt sett. Utöver Holst presenterade även Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, hur de arbetat för att motverka brott i välfärden samt hur trygghetsarbetet ser ut i stora drag.

Sigtuna kommun satsar enligt ett pressmeddelande från (M) 45 miljoner kronor årligen på trygghetsskapande åtgärder inom samtliga kommunens verksamheter och man har implementerat flera insatser för att upptäcka brott i välfärden, bland annat de så kallade ”fuskjägarna” som ska jaga in kommuninvånare som uppbär bidrag utan att vara berättigade till det.
– Att Sigtuna kommun blir inbjuden som talare på den här typen av konferenser är ett bevis på att våra satsningar och vårt trygghetsarbete sticker ut och att andra kommuner ser oss som ett gott exempel i kommunernas kamp mot kriminaliteten, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett uttalande.

ewas_helsida
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
mp_helsida_april
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider