defacto_pan
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Sigtuna måste ses innan döden

Sigtuna stad är den ort man måste se som svensk innan man dör rapporterar Expressen Allt om resor.

Sigtuna är på förstaplats av platser man måste se innan man dör enligt boken ”505 svenska platser du måste se innan du dör”, rapporterar Expressen. Motiveringen är att Sigtuna är en av landets två äldst bevarande städer, det är också en av Sveriges första städer i konkurrens med Lund. Den ses som en småstadsidyll som man lätt drämmer sig bort i historiens skimmer. Tvåa är Kungsleden i norra Norrland och trea Astrid Lindgrens värld.

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

sommar
sigtunavatten_standard

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

sommar_centrum
colorama_april2
logistik_sigtuna

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

defacto_helsida
fme_helsida
sbrf_helsida
ica_valsta_choklad
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

sbrf_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
fme_outsider
nrh
colorama_april
connys