moderat_sommar
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Sigtuna måste ses innan döden

Sigtuna stad är den ort man måste se som svensk innan man dör rapporterar Expressen Allt om resor.

centrum_artikel

Sigtuna är på förstaplats av platser man måste se innan man dör enligt boken ”505 svenska platser du måste se innan du dör”, rapporterar Expressen. Motiveringen är att Sigtuna är en av landets två äldst bevarande städer, det är också en av Sveriges första städer i konkurrens med Lund. Den ses som en småstadsidyll som man lätt drämmer sig bort i historiens skimmer. Tvåa är Kungsleden i norra Norrland och trea Astrid Lindgrens värld.

marina_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

2020_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

connys_helsida
sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

kaa_sigtuna_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

spedition_sigtuna
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider