moderaterna_panorama
Sigtuna LitteraturfestivalFoto: Pressbild/Destination Sigtuna

Sigtuna litteraturfestival skjuts upp till 2022

Sigtuna Litteraturfestival skjuts upp igen och arrangeras i maj nästa år.

Först sköts Sigtuna Litteraturfestival upp från 2020 till 2021, nu står det klart att man genomför evenemanget 2022, närmaste bestämt 7:e maj.
– Sigtuna Litteraturfestival är och har sedan starten 2011, varit otroligt uppskattat för den unika, filterfria och intima stämningen som uppstår mellan publiken och författarna. Och efter många diskussioner och försök att hitta alternativa digitala lösningar, landade vi i att helt enkelt vänta ytterligare ett år med att genomföra festivalen. Inget går upp mot att träffas på riktigt. Vi får längta efter att ses ett tag till men nu har vi något konkret att se fram emot, säger projektledaren Maria Martin från Destination Sigtuna.

Fokus under festivalen kommer vara en tillgänglig festival med låga trösklar och möten mellan författare och besökare. Festivalen har uppmärksammats för att ha lyft viktiga frågor. Nästa år blir åttonde upplagan av festivalen.
– Vi har mycket spännande på gång och Sigtuna är den perfekta platsen för en litteraturfestival. Den historiska och pittoreska staden utgör vår scen och vi vill fylla den med liv, lust och engagerade människor, uppger Maria Martin.

liber_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

marinan_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

connys_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
mp_outsider2022
nrh
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
connys
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider