center_pan21
Foto: Pressbild

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

centrum_artikel

Befolkningen växer i hela landet, även i Sigtuna kommun. Kommunen uppgår nu till 49537 invånare enligt Statistiska centralbyrån, SCB. Kommunen ökar med 573 personer, motsvarande 1,3 procent. Anledningen är att det är stor inflyttning.

5226 har flyttat in och 4848 har flyttat ut uppger Linus Garp på SCB. Största ökningen i länet stod Upplands-Bro för med nästan tre procent. Bara tre kommuner minskar; Lidingö, Danderyd och Vaxholm. Men det är med under en procent. Grannkommunen Väsby ökade med cirka en procent.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
2020_helsida
flygskola_helsida
helsida_var2021
oppethus_helsida
mp_host_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

koppar_helsida
julmarknad_helsida
jul2021
defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
koppar_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
dack-outsider
oppethus_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider