defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Betalar 200 000 för näringslivssamarbete

Sigtuna kommuns medverkan i nätverket Stockholm Business Alliance som ska främja näringslivssamarbete har klubbats i Kommunstyrelsen.

centrum_artikel

200 000 kronor om året kommer Sigtuna kommun att betala för att vara med i Stockholm Business Alliance, 56 kommuner i länet eller i anslutning till Stockholm är med i nätverket som främjar till att attrahera utländska investeringar i regionen med visionen om att långsiktigt behålla positionen som Europas ledande hållbara tillväxtregion.

Sigtuna kommun är dock ingen ny medlem i nätverket. Man har varit med ett tag. Men nu har beslutet om medlemskapet och kostnaden tagits i ett offentligt forum vilket inte var fallet tidigare. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tycker att det blir transparent om vad medlemskapet innebär och kostar för kommuninvånare.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

ridskola2020_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

rentawreck_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider