defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Betalar 200 000 för näringslivssamarbete

Sigtuna kommuns medverkan i nätverket Stockholm Business Alliance som ska främja näringslivssamarbete har klubbats i Kommunstyrelsen.

centrum_artikel

200 000 kronor om året kommer Sigtuna kommun att betala för att vara med i Stockholm Business Alliance, 56 kommuner i länet eller i anslutning till Stockholm är med i nätverket som främjar till att attrahera utländska investeringar i regionen med visionen om att långsiktigt behålla positionen som Europas ledande hållbara tillväxtregion.

Sigtuna kommun är dock ingen ny medlem i nätverket. Man har varit med ett tag. Men nu har beslutet om medlemskapet och kostnaden tagits i ett offentligt forum vilket inte var fallet tidigare. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) tycker att det blir transparent om vad medlemskapet innebär och kostar för kommuninvånare.

centrum_helsida2020
meko_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
januari_helsida

Elbilsmässa till XPO

Näringsliv Elbilsmässan eCarExpo kommer till Scandinavian XPO i höst:- Vi ser nybyggda mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO som den perfekta arenan för eComExpo med tanke på möjligheterna till 11 000 kvm utställningsyta för våra elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser för vårt seminarie- och workshopprogram, säger Anna Fägersten, projektledare.

Firar trettio år mitt i pandemin

Näringsliv Hotell Kristina fyllde i år 30 år men firandet fick i praktiken ställas in på grund av coronapandemin: - För oss, som för alla andra, har 2020 gått till historien, som ett år där vi planerat in mängder av kul och spännande event som James Bond-premiär, Nyårsfest, kul After Work och härliga festmiddagar för att just fira våra 30 år som hotell. Sen fick vi tänka om och anpassa mycket. Och därefter ställa in. Nu blickar vi framåt istället och ser bara möjligheter och chanser att fira när läget förbättras, berättar VD Ewa Wikland.

prima_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
connys
meko_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider