liber_pan
En glaspärla funnen på 700 eller 800-talet i SigtunaFoto: Rosanna Jönis

Sigtuna kan vara ännu äldre

Sigtuna stad anses vara landets äldsta stad, men nu undersöker man om det finns tecken på om den är ännu äldre än 970-talet.

fraga_liberalerna

Sigtunas anor går tillbaka till 970-talet, nu undersöker arkeologen Tosanna Jönis huruvida det finns tecken på äldre aktivitet. Jönis berättar om sina resultat i en mastersuppsats 18:e november. Rosanna har sökt om det finns föremål som är äldre än ”Sigtunatid” och studerat hur de är funna i förhållande till 300-talets, 600-talets och 900-talets strandlinjer, detta då Mälaren stått i olika höjd över tid på grund av landhöjningen.

Rosanna Jönis berättar om sina slutsatser på Gröna ladan 18/11 klockan 18.30

centrum_helsida2020
julen_helsida
2020_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

happyhomes_sommar2020

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

connys_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

defacto_helsida
kristina_helsida
manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
julen_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out