defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/John Bennet

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

centrum_artikel
Föreningen som funnits några år växer snabbt enligt tränare John Bennet. Man vänder sig till ungdomar mellan 10-14 år. Både tjejer och killar tränar tillsammans på Prästängarna. Trots att Rugby inte är en stor sport i landet så ökar intresset i Sigtuna. Till våren blir det en rugbyplan där man kommer träna och spela matcher mot andra lag från Stockholm och Uppsala.
Sigtuna IF Rugby Vikings kommer även att starta igång en camp 12-18 augusti. Den vänder sig till alla barn och unga mellan 7-18 år. Under kampen kommer rugbyspelare från Nya Zeeland till Prästängarna för att instruera och spela rugby med maorikulturen som grund.
– aka är en maorisk dans av uppvisningskaraktär och det Nya Zeeländska landslaget, som är ett av världens bästa landslag, har hakadansen som en ritual innan matchen börjar. Sigtuna IF rugby bjuder in till träningar, prova-på-dag och Hakaläger för intresserade barn och ungdomar. Klubben stävar efter att hålla låga avgifter och där alla välkomnas och respekteras.
centrum_helsida2020
division 5

Märsta Syrianska flyttas upp

Fotboll Kommunen får ännu ett Division 5-lag när Märsta Syrianska får en friplats till femman: - Nu har vi klättrat i division varje säsong sen vår första säsong 2018, säger grundaren Andi Gunes.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

sigtunastad_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

dackskiftarna_helsida
rentawreck_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
nrh