moderater_pan_sommar
Holst och BroddFoto: Moderaterna

Sigtuna i topp bland länets arbetsgivarkommuner – enligt rapport från LO!

I en rapport som LO presenterade den 25 augusti delar Sigtuna fjärdeplatsen som bästa arbetsgivarkommun med Nacka och Salem. Gällande personaltäthet är vi klart bäst i länet!

panorama_centrum

LO understryker att det råder stora skillnader mellan länets kommuner och att samtliga kommuner har brister, men att ”en idealkommun skulle ha anställningsvillkor som Nynäshamn, löner som Österåker, personaltäthet som Sigtuna, ledarskap som Vallentuna och sjukfrånvaro som Salem.” Observera att samtliga dessa kommuner är borgerligt styrda.

När vi utvärderar kvaliteten inom kommunens verksamheter måste vi alltid förhålla oss till fakta. Sedan maktskiftet har Sigtuna ett gediget uppföljnings- och styrsystem för att kunna följa utvecklingen i våra verksamheter och effekten av den förda politiken. Ett system som i princip var obefintligt när vänstern styrde. Tidigare (S)-ledda kommunledningar var helt enkelt inte intresserade av att mäta hur verksamheterna egentligen fungerade. Man fortsatte med skygglappar mot verkligheten i sina gamla ideologiska hjulspår.
Utöver det egna uppföljningssystemet tittar den moderatledda kommunledningen naturligtvis även på mätningar och rapporter som tas fram av externa parter som exempelvis den nu aktuella LO-rapporten. Resultatet är väldigt glädjande och ett bevis på att det hårda arbete som utförs av såväl kommunens duktiga tjänstemän som av kommunledningen ger resultat.

Parallellt med vårt hårda arbete för förbättring och förändring ägnar sig vänsteroppositionen med Socialdemokraterna (S) i spetsen, åt ett enträget svartmålande av kommunen som arbetsgivare, särskilt när det gäller äldreomsorgen. Ett svartmålande som gång på gång kan överbevisas med fakta.

Sigtuna har bäst resultat i länet när det gäller bemanningstäthet inom särskilt boende. Dessutom förstärker kommunledningen bemanningen ytterligare i budget för 2022 för att trygga en god och personcentrerad omsorg alla dagar i veckan. Under 2020 påbörjades en insats för att minska antalet timanställda. Det blev framgångsrikt och vi kan nu se en positiv förändring från föregående år, men arbetet är långt ifrån över. Under 2022 fortsätter vi förbättra anställningsvillkoren för de anställda och öka kvaliteten för de äldre genom förberedelser inför en övergång till heltid som norm.

Naturligtvis finns det fortfarande mycket som kommunledningen vill förbättra, såväl inom äldreomsorgen som på andra områden och vi har långt kvar innan vi är nöjda. Men den bild av avgrundsdjup katastrof som vänstern försöker måla upp stämmer helt enkelt inte, vilket LO-rapporten nu också tydligt visar.

Frågan är hur (S) och den övriga vänsteroppositionen med Vänsterpartiet (V) och Miljöpartiet (MP) skall ställa sig till rapporten? Det är ju ändå Socialdemokraternas egen fackorganisation som konstaterar att borgerligt styrda Sigtuna tillhör länets bästa arbetsgivare och att en idealkommun är en mix av endast borgerligt styrda kommuner. Det ska bli intressant att se hur man baserat på den dagsfärska rapporten ska lyckas fortsätta måla upp kommunen som ett inferno för de anställda. Under tiden de försöker hitta argument, fortsätter vi arbetet med att göra Sigtuna kommun inte bara bättre för våra invånare, utan också bättre för våra anställda.

  • Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande
  • Josefin Brodd (M), ordförande äldre- och omsorgsnämnden
defacto_helsida
valet2022

slutreplik M och KD vill ha valfrihet till varje pris

Insändare Att våra kommuninvånare vill ha bättre kvalitet på äldreomsorgen är förståeligt men lösningen är inte fler privata utövare. Vi vill istället möta behoven genom ökad kontroll av verksamheten, förbättra personalens arbetssituation och ta brukarnas kritik på allvar. Kommunal hemtjänst ska var ett valbart alternativ och kommunens egna boenden ska inte privatiseras.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
valet2022

Vi ska införa sommarjobbsgaranti!

Insändare Sommarlovet för kommunens ungdomar börjar närma sig sitt slut. Att moderatstyrda Sigtuna kommun endast erbjudit sommarjobb till 115 ungdomar när det finns nästan 2 000 ungdomar i gymnasieåldern är inte något att vara stolt över. Tvärtom, det är ett svek.

helsida_sfs
centrum_sommar2022_helsida

Borgerlig politik – dåligt val för äldre!

Insändare Än en gång pekas Sigtuna kommun ut som en av de sämre kommunerna för äldre att bo i. Det är Länsförsäkringars Fastighetsförmedling som i en ny rapport jämfört 253 av Sveriges kommuner och konstaterar att Sigtuna kommun kommer på femte plats – från botten. Resultatet är en sammanvägning av upplevd trygghet med hemtjänst, tillgång på särskilt boende per äldre invånare (+65 år), hur stor boyta i en hyresrätt som pensionen räcker till och genomsnittlig flyttskatt.

social_helsida
kso_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

mote_helsida
mp_helsida_april
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
mote_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
nrh
sfs_out
outsider_social
swedol_outsider
pantamera_out
kso-duell_out