liber_pan_sommar
Foto: Kronofogden

Sigtuna i rikstopp gällande vräkta barn

Vräkningarna under pandemin har ökat och tio barn var berörda enligt Kronofogden.

swedol_artikel

Generellt sett minskar antalet barn som drabbas i samband med vräkningar i riket. Men i Sigtuna kommun inträffade fyra vräkningar och totalt tio barn var berörda av dessa under det första halvåret i år. Förra året var det bara en vräkning där barn var drabbade och två barn påverkades. I Sigtuna är det således tre fler vräkningar och åtta fler barn.

Enligt Johan Krantz, analytiker på Kronofogden har det vräkningsförebyggande arbetet intensifierats under pandemin.
– Ganska många hyresvärdar agerar mindre offensivt vid hyresförseningar nu; man försöker hitta andra tillfälliga lösningar så att människor inte ska drabbas, säger Johan Krantz.

I Stockholms län ökade antalet vräkningar från 23 till 36 och antalet barn från 39 till 67. Stockholm är i länstopp tillsammans med Sigtuna med tio barn, därefter Södertälje, 8 barn, och Lidingö 8 barn. I grannkommunen Väsby skedde två vräkningar där fem barn drabbades.

helsida_var2021
brobygget_day
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

ungsatsning

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

2020_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

liber_sommar_helsida
vardcentral_helsida
mp-helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

connys_helsida
rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
mp-outsider
speedy_vinter2020_outsider
ungsatsning-outsider
brobygget_night_out
sigtuna_vatten_outsider
rentawreck_outsider
brobygget_day_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
vardcentral_outsider
nrh
aftenbil_outsider
connys