center_pan21
Foto: Kronofogden

Sigtuna i rikstopp gällande vräkta barn

Vräkningarna under pandemin har ökat och tio barn var berörda enligt Kronofogden.

centrum_artikel

Generellt sett minskar antalet barn som drabbas i samband med vräkningar i riket. Men i Sigtuna kommun inträffade fyra vräkningar och totalt tio barn var berörda av dessa under det första halvåret i år. Förra året var det bara en vräkning där barn var drabbade och två barn påverkades. I Sigtuna är det således tre fler vräkningar och åtta fler barn.

Enligt Johan Krantz, analytiker på Kronofogden har det vräkningsförebyggande arbetet intensifierats under pandemin.
– Ganska många hyresvärdar agerar mindre offensivt vid hyresförseningar nu; man försöker hitta andra tillfälliga lösningar så att människor inte ska drabbas, säger Johan Krantz.

I Stockholms län ökade antalet vräkningar från 23 till 36 och antalet barn från 39 till 67. Stockholm är i länstopp tillsammans med Sigtuna med tio barn, därefter Södertälje, 8 barn, och Lidingö 8 barn. I grannkommunen Väsby skedde två vräkningar där fem barn drabbades.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
flygskola_helsida
connys_helsida
julmarknad_helsida
dack-helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

2020_helsida
defacto_helsida
mp_host_helsida
jul2021
oppethus_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
mp-outsider
koppar_outsider
oppethus_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
nrh
connys
swedol_outsider
julmarknad_outsider