defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Sigtuna het som e-handelskommun

Sigtuna är en av landets hetaste 2-handelskommuner.

centrum_artikel

Sigtuna kommun kvalar inte in på topp 10-listan för e-handelskommuner i landet men når plats 17 i en kartläggning som bank och finansgruppen Svea har gjort. Sigtuna har 15 e-handelsbutiker på sina knappt 49 000 invånare, vilket ger ett index på 3,3. Ettan Höganäs hade 15 butiker på nästan 27 000 invånare vilket gav index 1,8. I länet är Sigtuna kommun sjua, högst upp når Stockholm med index 2,8. Sigtuna är dock bäst i Norrort då Sollentuna kommer in på plats 45, Upplands-Bro 91, Järfälla 97, Väsby 128.
– E-handel har varit på kraftig framfart under flera år och det är kul att så många ser fördelarna. Kartläggningen avslöjar dessutom att tillväxten är extra hög på landsbygden. En näthandel ger företag på mindre orter möjlighet att nå en mycket bredare kundbas. Det i kombination med säkra betallösningar och snabba leveranser gör att många vänder sig till e-butiker istället för fysiska, säger Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

studeravidare_helsida
happy_homes_mars
speedy_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

marina_helsida
kcbygg_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

studenten2020_helsida
connys_helsida
valvet_helsida
defacto_helsida
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stottasigtuna_outsider
kcbygg_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
nrh