moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Sigtuna het som e-handelskommun

Sigtuna är en av landets hetaste 2-handelskommuner.

centrum_artikel

Sigtuna kommun kvalar inte in på topp 10-listan för e-handelskommuner i landet men når plats 17 i en kartläggning som bank och finansgruppen Svea har gjort. Sigtuna har 15 e-handelsbutiker på sina knappt 49 000 invånare, vilket ger ett index på 3,3. Ettan Höganäs hade 15 butiker på nästan 27 000 invånare vilket gav index 1,8. I länet är Sigtuna kommun sjua, högst upp når Stockholm med index 2,8. Sigtuna är dock bäst i Norrort då Sollentuna kommer in på plats 45, Upplands-Bro 91, Järfälla 97, Väsby 128.
– E-handel har varit på kraftig framfart under flera år och det är kul att så många ser fördelarna. Kartläggningen avslöjar dessutom att tillväxten är extra hög på landsbygden. En näthandel ger företag på mindre orter möjlighet att nå en mycket bredare kundbas. Det i kombination med säkra betallösningar och snabba leveranser gör att många vänder sig till e-butiker istället för fysiska, säger Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

connys_helsida

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

helsida_var2021
bostad_helsida
centrum_helsida2020
vaccin
2020_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Ryanair lanserar 23:e linjen från Arlanda

Näringsliv Ryanair som redan lanserat 22 linjer varav två inrikes från Arlanda meddelar att man även ska flyga Arlanda-Skellefteå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out