moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Sigtuna het som e-handelskommun

Sigtuna är en av landets hetaste 2-handelskommuner.

Sigtuna kommun kvalar inte in på topp 10-listan för e-handelskommuner i landet men når plats 17 i en kartläggning som bank och finansgruppen Svea har gjort. Sigtuna har 15 e-handelsbutiker på sina knappt 49 000 invånare, vilket ger ett index på 3,3. Ettan Höganäs hade 15 butiker på nästan 27 000 invånare vilket gav index 1,8. I länet är Sigtuna kommun sjua, högst upp når Stockholm med index 2,8. Sigtuna är dock bäst i Norrort då Sollentuna kommer in på plats 45, Upplands-Bro 91, Järfälla 97, Väsby 128.
– E-handel har varit på kraftig framfart under flera år och det är kul att så många ser fördelarna. Kartläggningen avslöjar dessutom att tillväxten är extra hög på landsbygden. En näthandel ger företag på mindre orter möjlighet att nå en mycket bredare kundbas. Det i kombination med säkra betallösningar och snabba leveranser gör att många vänder sig till e-butiker istället för fysiska, säger Magdalena Caesar, Affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

mp_helsida_april

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

defacto_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

2020_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
marinan_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
moderat_outsider