centrum_panorama2020
Foto: Sigtuna Hembygdsförening

Sigtuna Hembygdsförening firade 60 år

Sigtuna Hembygdsförening firade 60 år i lördags.

Sigtuna Hembygdsförening som firade 60 år i helgen gjorde det med galamiddag. Ordförande Anders Glans välkomnade alla och därefter hölls föredrag om hur föreningen startade, hur Sockenstugan rustades upp och är föreningens hemvist än idag. Sigtuna spelmän underhöll och alla bjöds på smörgåstårta. Som avslutning visades fem historiska filmer från staden mellan åren 1910-1970. Finn Hultgren hade kallats in för att berätta om föreningens historia. Han berättade bland annat om Nils Andersson, kallad ”Post-Nisse” som är föreningens första ordförande.

ridskola2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

2020_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

festspec_corona_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
nrh