moderat_jul_nyar
Foto: Sigtuna Hembygdsförening

Sigtuna Hembygdsförening firade 60 år

Sigtuna Hembygdsförening firade 60 år i lördags.

Sigtuna Hembygdsförening som firade 60 år i helgen gjorde det med galamiddag. Ordförande Anders Glans välkomnade alla och därefter hölls föredrag om hur föreningen startade, hur Sockenstugan rustades upp och är föreningens hemvist än idag. Sigtuna spelmän underhöll och alla bjöds på smörgåstårta. Som avslutning visades fem historiska filmer från staden mellan åren 1910-1970. Finn Hultgren hade kallats in för att berätta om föreningens historia. Han berättade bland annat om Nils Andersson, kallad ”Post-Nisse” som är föreningens första ordförande.

colorama_jul

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

teatergrillen_outsider
nrh
connys