moderat_sommar
Sigtuna GolfklubbFoto: Pressbild

Sigtuna Golfklubb ordnar foder i torkan

Sigtuna golfklubb är en av flera klubbar i landet som hjälper till med att slå gräs som blir foder åt närområdets lantbrukare.

centrum_artikel

75 golfklubbar runt om i landet hjälper till med att upplåta mark eller slå gräs för att dra sitt strå till stacken i torkan. Gräset slås till foder för lantbrukarna eller hästnäringen.
– Det finns några tusen hektar vad vi kallar högruff kring våra golfbanor som kan användas ett extremår som det här. Vi pratar inte om superkvalitet för foder, men i det här läget fungerar det utmärkt. Vi behöver slå den här högruffen även normalår, så kan sommarens samarbeten med lantbrukare fortsätta så är det bra, berättar Peter Edman, bankonsulent på Svenska Golfförbundet, i ett pressmeddelande.

Tufft år för banorna
Golfklubbarna har haft ett tufft år med den kalla vintern som försenade spelstart och gav skador på många banor, nu kommer även värmen och torkan som inneburit bevattningsproblem. Vatten behövs för att hålla banorna i ett fint skick från skador.
– När man inte kan vattna tillräckligt så finns risk för att gräset, främst på greener, inte återhämtar sig i höst. Så kommer vintern och kan ge skador som påverkar kommande säsong. Golfanläggningar använder vatten som lagrats i magasin, eller vatten som går igenom en reningsprocess via golfbanorna. Endast i extremt nödfall används kommunalt vatten, vilket i många kommuner nu inte ens är tillåtet, säger Peter Edman.

spedition_sigtuna
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
kaa_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
connys_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

marina_helsida
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
kaa_outsider
centrum_sommar_out