moderat_jul_nyar
Sigtuna GolfklubbFoto: Pressbild

Sigtuna Golfklubb ordnar foder i torkan

Sigtuna golfklubb är en av flera klubbar i landet som hjälper till med att slå gräs som blir foder åt närområdets lantbrukare.

75 golfklubbar runt om i landet hjälper till med att upplåta mark eller slå gräs för att dra sitt strå till stacken i torkan. Gräset slås till foder för lantbrukarna eller hästnäringen.
– Det finns några tusen hektar vad vi kallar högruff kring våra golfbanor som kan användas ett extremår som det här. Vi pratar inte om superkvalitet för foder, men i det här läget fungerar det utmärkt. Vi behöver slå den här högruffen även normalår, så kan sommarens samarbeten med lantbrukare fortsätta så är det bra, berättar Peter Edman, bankonsulent på Svenska Golfförbundet, i ett pressmeddelande.

Tufft år för banorna
Golfklubbarna har haft ett tufft år med den kalla vintern som försenade spelstart och gav skador på många banor, nu kommer även värmen och torkan som inneburit bevattningsproblem. Vatten behövs för att hålla banorna i ett fint skick från skador.
– När man inte kan vattna tillräckligt så finns risk för att gräset, främst på greener, inte återhämtar sig i höst. Så kommer vintern och kan ge skador som påverkar kommande säsong. Golfanläggningar använder vatten som lagrats i magasin, eller vatten som går igenom en reningsprocess via golfbanorna. Endast i extremt nödfall används kommunalt vatten, vilket i många kommuner nu inte ens är tillåtet, säger Peter Edman.

defacto_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
teatergrillen_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

teatergrillen_outsider
nrh
connys