halloween_centrum
Foto: Riksbanken

Sigtuna fortsatt efter i återhämtningen

Den ekonomiska återhämtningen i länet går starkt men Sigtuna är cirka 20 procent under nivån för 2019 enligt Stockholms handelskammare.

centrum_artikel

21 av 26 kommuner i länet noterades för en högre omsättning i näringslivet under årets andra kvartal jämfört med kvartal två 2019. Sigtuna går dock tungt och ligger längst ner i tabell enligt Stockholms handelskammare.
– Den enkla förklaringen är naturligtvis att flyget inte riktigt var igång ordentligt under våren och försommaren, och man bör också understryka att Sigtunas utveckling varit starkt positiv jämfört med våren 2020. Med en hög andel vaccinerade och lättade restriktioner så borde omsättningen gradvis växa till sig i takt med att flygkapacitet på Sveriges flygnav, Arlanda, tas i bruk igen, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms Handelskammare.

Arlanda kan få hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda kan prisas för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

centrum_helsida2020
dack-helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
bostad_helsida

Ökat intresse för parrelationskurs

Näringsliv I Herresta lada märker Tord och Helene Olsson det ökande intresset för parrelation under pandemin:- Det som är särskilt spännande nu är att intresset för denna parkurs ökat rejält, högst sannolikt pga att man arbetat mera hemifrån under pandemin och kanske slitit lite mer på varann i vardagen när livet inte rullat på som vanligt, uppger Tord Olsson

2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

connys_helsida
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
connys
nrh
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider