moderater_pan_sommar
Lena Micko (S), civilministerFoto: Ninni Andersson/ Regeringskansliet

Sigtuna bjuds in för krissamtal

Sigtuna kommun bjuds in av regeringen som en av flera krisdrabbade kommuner för att samtala om att vända utvecklingen.

centrum_artikel

Civilminister Lena Micko (S) bjuder in 14 kommuner, däribland Sigtuna, som drabbats hårt av coronakrisen för att diskutera möjliga åtgärder för att vända utvecklingen.

Sigtuna kommun har tidigare begärt krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor men utan gehör. Mötet ska efter sommaren där lärdomar, lösningar och möjliga åtgärder ska diskuteras:
– Även om krisen inte är över kan vi redan nu se flera av dess effekter. Detta måste upp på bordet och diskuteras gemensamt mellan stat, region och kommun så att vi kan hitta effektiva vägar framåt och vända den negativa utveckling som coronaviruset medfört. Som civil­minister med ansvar för styrningen av kommuner och regioner är jag mån om att man har goda förutsättningar att utföra sitt välfärdsuppdrag och att det finns jobb och service till medborgarna oavsett var i landet man bor, säger civilminister Lena Micko.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kommer att tillsammans med oppositionsrådet Marie Axelsson (S) och kommundirektör Birgitta Pettersson.
– Jag har förhoppningar om att det blir ett givande och konstruktivt möte och att det finns en stor förståelse över den svåra situation som Sigtuna kommun hamnat i med bl.a. en mycket kraftigt ökande arbetslöshet knuten till verksamheterna på Arlanda och besöksnäringen, skriver oppositionsrådet Marie Axelsson i ett sms till märsta.nu

helsida_var2021

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

centrum_helsida2020
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
dack-helsida
defacto_helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh