sap_pan
Lena Micko (S), civilministerFoto: Ninni Andersson/ Regeringskansliet

Sigtuna bjuds in för krissamtal

Sigtuna kommun bjuds in av regeringen som en av flera krisdrabbade kommuner för att samtala om att vända utvecklingen.

panorama_centrum

Civilminister Lena Micko (S) bjuder in 14 kommuner, däribland Sigtuna, som drabbats hårt av coronakrisen för att diskutera möjliga åtgärder för att vända utvecklingen.

Sigtuna kommun har tidigare begärt krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor men utan gehör. Mötet ska efter sommaren där lärdomar, lösningar och möjliga åtgärder ska diskuteras:
– Även om krisen inte är över kan vi redan nu se flera av dess effekter. Detta måste upp på bordet och diskuteras gemensamt mellan stat, region och kommun så att vi kan hitta effektiva vägar framåt och vända den negativa utveckling som coronaviruset medfört. Som civil­minister med ansvar för styrningen av kommuner och regioner är jag mån om att man har goda förutsättningar att utföra sitt välfärdsuppdrag och att det finns jobb och service till medborgarna oavsett var i landet man bor, säger civilminister Lena Micko.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kommer att tillsammans med oppositionsrådet Marie Axelsson (S) och kommundirektör Birgitta Pettersson.
– Jag har förhoppningar om att det blir ett givande och konstruktivt möte och att det finns en stor förståelse över den svåra situation som Sigtuna kommun hamnat i med bl.a. en mycket kraftigt ökande arbetslöshet knuten till verksamheterna på Arlanda och besöksnäringen, skriver oppositionsrådet Marie Axelsson i ett sms till märsta.nu

social_helsida
kso_helsida
mp_helsida_april
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

pantamera_avc_helsida

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Nyheter På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

valet2022

Premiär för valet2022 märsta.nu

Nyheter märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

helsida_sfs

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Nyheter Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Nyheter Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

defacto_helsida
valet2022

Öhlund toppar valsedeln

Nyheter Rune Öhlund toppar Sverigedemokraternas lista inför valet: - Det viktigaste för Sigtuna är att vi har en bra ekonomi i balans och ett överskottsmål på två procent. Där har den nuvarande politiska ledningen kommit en bra bit på väg, men allt kan bli ännu bättre, säger Öhlund i ett uttalande.

mote_helsida
valet2022

(S)-kritik mot placering av nytt Kulturcenter i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna i Sigtuna kommun är kritiska till kommunledningen förslag om placeringen av ett nytt Kultur- och aktivitetscenter i Valsta som skulle innebär att bergsknallen sprängs bort.

Sigtuna medverkade i trygghetskonferens

Nyheter Sigtuna kommun medverkade i en konferens på temat "Kommuner som brottsplats" där kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) presenterade kommunens arbete mot organiserad brottslighet.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

7,6 miljoner från Skolmiljarden

Nyheter Barn- och ungdomsnämnden har beslutat hur man ska fördela den så kallade Skolmiljarden till kommunens skolor: - Det här är ett välbehövligt tillskott som vi kommer att använda för att lindra pandemins negativa effekter för våra barn och unga i kommunen, uppger nämndordförande Pernilla Bergqvist (L).

ukrainakrisen

(S) uppmanar kommunledningen att ta emot ukrainska författare

Nyheter Socialdemokraterna vill att ICORN-medlemsskapet återupprättas och får även medhåll från Liberalerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mote_outsider
swedol_outsider
sfs_out
kso-duell_out
pantamera_out
moderat_outsider
connys
outsider_social
ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022