defacto_pan2020
Lena Micko (S), civilministerFoto: Ninni Andersson/ Regeringskansliet

Sigtuna bjuds in för krissamtal

Sigtuna kommun bjuds in av regeringen som en av flera krisdrabbade kommuner för att samtala om att vända utvecklingen.

centrum_artikel

Civilminister Lena Micko (S) bjuder in 14 kommuner, däribland Sigtuna, som drabbats hårt av coronakrisen för att diskutera möjliga åtgärder för att vända utvecklingen.

Sigtuna kommun har tidigare begärt krisstöd av regeringen på 660 miljoner kronor men utan gehör. Mötet ska efter sommaren där lärdomar, lösningar och möjliga åtgärder ska diskuteras:
– Även om krisen inte är över kan vi redan nu se flera av dess effekter. Detta måste upp på bordet och diskuteras gemensamt mellan stat, region och kommun så att vi kan hitta effektiva vägar framåt och vända den negativa utveckling som coronaviruset medfört. Som civil­minister med ansvar för styrningen av kommuner och regioner är jag mån om att man har goda förutsättningar att utföra sitt välfärdsuppdrag och att det finns jobb och service till medborgarna oavsett var i landet man bor, säger civilminister Lena Micko.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kommer att tillsammans med oppositionsrådet Marie Axelsson (S) och kommundirektör Birgitta Pettersson.
– Jag har förhoppningar om att det blir ett givande och konstruktivt möte och att det finns en stor förståelse över den svåra situation som Sigtuna kommun hamnat i med bl.a. en mycket kraftigt ökande arbetslöshet knuten till verksamheterna på Arlanda och besöksnäringen, skriver oppositionsrådet Marie Axelsson i ett sms till märsta.nu

Värmebölja drar in

Nyheter En ordentlig veckolång värmebölja drar in över kommunen och temperaturer över 25 grader väntas varje dag.

brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
2020_helsida
helsida_sommarlov
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov