moderater-bokslut
Martin Möller, sportchef för barn- och ungdom.Foto: Pressbild/Sigtuna IF

Sigtuna IF årets barn- och ungdomsförening

Sigtuna IF har av Upplands Fotbollförbund utsetts till Årets barn- och ungdomsförening 2015: - Vi vill erbjuda alla barn och ungdomar en bra fotbollsutbildning i en trygg, glädjefull gemenskap så att alla kan uppnå sin fulla potential. Det är givetvis en utmaning för barn- och ungdomstränarna och därför har vi satsat vi mycket på tränarutbildning och fortbildning, säger sportchefen Martin Möller i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

I samband med Uppland Fotbollförbunds årsmöte 2:a mars mottog Johan Vestin, styrelseledamot i Sigtuna IF, utmärkelsen som Årets barn- och ungdomsförening i Uppland 2015. Bland annat har Sigtuna IF sedan i höstas ett projekt som vänder till ensamkommande flyktingbarn och förstärker föreningens samhällsengagemang. Martin Möller som arbetat både hos Upplands FF och Sirius är nu tillbaka i Sigtuna där han innehar rollen som sportchef på barn och ungdomssidan.
– Jag ser det som ett perfekt avstamp för föreningens fortsatta arbete med värdegrundsfrågor, spelar- och tränarutbildning. Det har pågått ett arbete under flera år att etablera sig som en stark breddförening i Sigtuna och i Uppland och detta är en bekräftelse på att vi är på rätt väg. Det finns cirka 100 ungdomsföreningar i Uppland och att Sigtuna IF FK får utmärkelsen är en signal på att vi är på rätt väg och att ledare som är och varit i föreningen bidragit stort till att vi är det, kommenterar Möller.

Föreläsning för föräldrar
Sigtuna IF kommer 21:a maj att arrangera en föreläsning där man vänder sig till föräldrarna. Jonas Eriksson, Magnus Hedman och Martin Möller kommer att medverka, likaså idrottspsykologen Johan Fallby.
– Vi vill lyfta fram goda exempel men också ge en vägledning om hur vi som föräldrar påverkar våra barn och ungdomars välmående när de idrottar, säger Möller.

speedy_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

studeravidare_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

sommarlov_helsida
defacto_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

connys_helsida
studenten2020_helsida
kcbygg_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
studeravidare_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider