defacto_pan2020

Sigtuna 66:e skolkommun enligt Lärarnas Riksförbund

Sigtuna kommun rankas som 66:e skolkommun av Lärarnas Riksförbund deras nya ranking.

centrum_artikel

Lärarnas Riksförbund rankar Sigtuna kommun på 66:e plats av 290 kommuner i deras nya ranking som utgår ifrån undervisningskostnad per elev, lärarlöner, lärarbehörighet och elevresultat. Sigtuna når bra placeringar på lärarlöner (38) och elevresultat (20) men undervisningskostnader (111) och lärarbehörighet (261) drar ner kommunens plats till 66.

I jämförelse med övriga kommuner i länet så är Sigtuna en av de bättre, de har bättre placering än Vallentuna (154), Täby (156), Ekerö (184) och Lidingö (169), tio kommuner i länet når en bättre placering än Sigtuna i Lärarnas Riksförbunds ranking.

Det Lärarnas Riksförbund konstaterar med sin undersökning är at att det råder stora skillnader oavsett lika eller olika förutsättningar. Det är svårt för kommunerna att hålla en hög nivå i alla fyra undersökta områden, även för Sigtuna. Det har även visat sig att en kommun med låg lärarbehörighet kan prestera mer än en kommun med högre lärarbehörighet. Lärarnas Riksförbund menar att man bör flytta över finansieringen av skolan från kommunerna till staten genom ett så kallat sektorsbidrag.

Hur mycket pengar en kommun ska få avgörs av den demografiska och geografiska förutsättningen kommunen har. Man vill också se att regeringen satsar mer på att göra läraryrket attraktivt för att alla elever i Sverige p sikt ska undervisas av behöriga och legitimerade lärare. Man efterlyser satsningar på minskad arbetsbelastning och uppvärdering av lärarlönerna.

speedy_helsida
happy_homes_mars

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_helsida
marina_helsida
valvet_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_helsida
defacto_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

stottasigtuna_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
stottasigtuna_outsider