arlandagk_panorama

Sigtuna 66:e skolkommun enligt Lärarnas Riksförbund

Sigtuna kommun rankas som 66:e skolkommun av Lärarnas Riksförbund deras nya ranking.

Lärarnas Riksförbund rankar Sigtuna kommun på 66:e plats av 290 kommuner i deras nya ranking som utgår ifrån undervisningskostnad per elev, lärarlöner, lärarbehörighet och elevresultat. Sigtuna når bra placeringar på lärarlöner (38) och elevresultat (20) men undervisningskostnader (111) och lärarbehörighet (261) drar ner kommunens plats till 66.

I jämförelse med övriga kommuner i länet så är Sigtuna en av de bättre, de har bättre placering än Vallentuna (154), Täby (156), Ekerö (184) och Lidingö (169), tio kommuner i länet når en bättre placering än Sigtuna i Lärarnas Riksförbunds ranking.

Det Lärarnas Riksförbund konstaterar med sin undersökning är at att det råder stora skillnader oavsett lika eller olika förutsättningar. Det är svårt för kommunerna att hålla en hög nivå i alla fyra undersökta områden, även för Sigtuna. Det har även visat sig att en kommun med låg lärarbehörighet kan prestera mer än en kommun med högre lärarbehörighet. Lärarnas Riksförbund menar att man bör flytta över finansieringen av skolan från kommunerna till staten genom ett så kallat sektorsbidrag.

Hur mycket pengar en kommun ska få avgörs av den demografiska och geografiska förutsättningen kommunen har. Man vill också se att regeringen satsar mer på att göra läraryrket attraktivt för att alla elever i Sverige p sikt ska undervisas av behöriga och legitimerade lärare. Man efterlyser satsningar på minskad arbetsbelastning och uppvärdering av lärarlönerna.

varfest_helsida
v_eu_helsida
happyhomes_2019

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

mp_eu
oppning_helsida
eu_sap

Nu avråds det från eldning igen

Notiser Brandkåren Attunda avråder från eldning igen efter några dagars torka: - Bedömningen är gjord utifrån SMHI:s prognosunderlag och i samråd med länets räddningstjänster, uppger Brandkåren Attunda.

bonava_maj_helsida
ica_valsta_choklad
moderaternamaj

Så ska FN:s globala mål nås

Nyheter Sigtuna kommun tillsätter en Agenda 2030-beredning för att kommunen snabbare ska uppnå miljömålen: - Inrättandet av en politisk beredning förstärker det arbetet och säkerställer att det blir strategiskt fokus på Agenda 2030 i vår planering och i de beslut som tas, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

mp_eu_outsider
oppning_outsider
sh_bovard_out
fme_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
ridskola2019_outsider
connys
v_eu
bonava_maj_outsider
nrh