moderaterna_panorama

Sigtuna 66:e skolkommun enligt Lärarnas Riksförbund

Sigtuna kommun rankas som 66:e skolkommun av Lärarnas Riksförbund deras nya ranking.

Lärarnas Riksförbund rankar Sigtuna kommun på 66:e plats av 290 kommuner i deras nya ranking som utgår ifrån undervisningskostnad per elev, lärarlöner, lärarbehörighet och elevresultat. Sigtuna når bra placeringar på lärarlöner (38) och elevresultat (20) men undervisningskostnader (111) och lärarbehörighet (261) drar ner kommunens plats till 66.

I jämförelse med övriga kommuner i länet så är Sigtuna en av de bättre, de har bättre placering än Vallentuna (154), Täby (156), Ekerö (184) och Lidingö (169), tio kommuner i länet når en bättre placering än Sigtuna i Lärarnas Riksförbunds ranking.

Det Lärarnas Riksförbund konstaterar med sin undersökning är at att det råder stora skillnader oavsett lika eller olika förutsättningar. Det är svårt för kommunerna att hålla en hög nivå i alla fyra undersökta områden, även för Sigtuna. Det har även visat sig att en kommun med låg lärarbehörighet kan prestera mer än en kommun med högre lärarbehörighet. Lärarnas Riksförbund menar att man bör flytta över finansieringen av skolan från kommunerna till staten genom ett så kallat sektorsbidrag.

Hur mycket pengar en kommun ska få avgörs av den demografiska och geografiska förutsättningen kommunen har. Man vill också se att regeringen satsar mer på att göra läraryrket attraktivt för att alla elever i Sverige p sikt ska undervisas av behöriga och legitimerade lärare. Man efterlyser satsningar på minskad arbetsbelastning och uppvärdering av lärarlönerna.

ewas_helsida
valet2022

Så många kandiderar till valet

Politik Efter rekordåret 2014 med 251 kandidater sjönk antalet under 2018 men nu till höstens Val är det en marginell uppgång med en kandidat.

mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
marina_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022