sommar

Sigtuna 66:e skolkommun enligt Lärarnas Riksförbund

Sigtuna kommun rankas som 66:e skolkommun av Lärarnas Riksförbund deras nya ranking.

Lärarnas Riksförbund rankar Sigtuna kommun på 66:e plats av 290 kommuner i deras nya ranking som utgår ifrån undervisningskostnad per elev, lärarlöner, lärarbehörighet och elevresultat. Sigtuna når bra placeringar på lärarlöner (38) och elevresultat (20) men undervisningskostnader (111) och lärarbehörighet (261) drar ner kommunens plats till 66.

I jämförelse med övriga kommuner i länet så är Sigtuna en av de bättre, de har bättre placering än Vallentuna (154), Täby (156), Ekerö (184) och Lidingö (169), tio kommuner i länet når en bättre placering än Sigtuna i Lärarnas Riksförbunds ranking.

Det Lärarnas Riksförbund konstaterar med sin undersökning är at att det råder stora skillnader oavsett lika eller olika förutsättningar. Det är svårt för kommunerna att hålla en hög nivå i alla fyra undersökta områden, även för Sigtuna. Det har även visat sig att en kommun med låg lärarbehörighet kan prestera mer än en kommun med högre lärarbehörighet. Lärarnas Riksförbund menar att man bör flytta över finansieringen av skolan från kommunerna till staten genom ett så kallat sektorsbidrag.

Hur mycket pengar en kommun ska få avgörs av den demografiska och geografiska förutsättningen kommunen har. Man vill också se att regeringen satsar mer på att göra läraryrket attraktivt för att alla elever i Sverige p sikt ska undervisas av behöriga och legitimerade lärare. Man efterlyser satsningar på minskad arbetsbelastning och uppvärdering av lärarlönerna.

sommar
sigtunavatten_standard
colorama_april2
happyhomes_2019

Kall sommarvecka

Notiser Kylan håller sitt grepp över kommunen och förra veckan var kallaste vecka 28 på elva år.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
bonava_juli_hel
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
colorama_april
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh