moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Sigtuna 36:e bästa skolkommun enligt SKR

För några månader sedan rankades Sigtuna i botten av Lärarförbundet, nu visar en ny skolranking att skolorna hör till toppskiktet i Sverige.

Sveriges kommuner och regioner har rankat kommunerna utifrån ett skolperspektiv. Resultaten uppges vara bättre när det gäller andelen i åk 9 som nådde kunskapskrav bland de som gick ut i våras. Meritvärdet är också högre.
– Det viktigaste för oss är att vi långsiktigt har ett systematiskt kvalitetsarbete som leder till förbättrade resultat för alla elever i vår kommun. Som förvaltningschef är jag både glad och stolt över den kompetens och det engagemang som finns hos våra lärare i Sigtuna kommun, de gör ett fantastiskt arbete, säger Ingela Hamlin, chef barn- och ungdomsförvaltningen.

Sigtuna kommun rankades för bara några månader sedan på 219-plats av Lärarförbunet.
– Rankingar är ofta lite problematiska tycker jag, för beroende på vilka kriterier som väljs kan kommuner få väldigt olika placeringar i olika organisationers rankning, säger Ingela Hamlin

Pernilla Bergqvist (L) ordförande i Barn- och ungdomsnämnden poängterar att det är olika saker som värderats i rankingarna.
– Lärarförbundet dubbelviktar till exempel vissa kriterier som lärartäthet och behöriga lärare. Dessa områden får på så sätt större betydelse för placering på listan än elevernas kunskapsresultat. Vi arbetar redan på bred front för att öka andelen behöriga lärare och sedan vi inledde detta arbete har andelen behöriga lärare i grundskolan förbättrats något. Vårt behov av behöriga lärare är störst inom förskola och fritids, säger Pernilla Bergqvist.

mp_helsida_april
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
nrh
connys
moderat_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider