centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Signalsystem på pendeltåg måste bytas ut

Pendeltågens signalsystem måste uppdateras till europeisk standard och nu utreder trafikförvaltningen hur det ska göras med minsta möjliga påverkan för trafiken.

defacto_jul_artikel

Tidningen Mitt i rapporterar om att pendeltågen ska in för uppgradering av signalsystem. Det innebär påverkan på pendeltågstrafiken men trafikförvaltningen ska utreda hur det kan ske med minsta möjliga påverkan.

Det rör sig om ca 80 tåg, i samband med det ska det komma in trygghetskameror, automatiska stationsutrop med mera. Tågen måste i samband med det tas ur trafik. Uppgraderingarna kan därmed ta tre år för att det inte ska märkas så mycket i pendeltågstrafiken. 2035 ska det nya europeiska signalsystemet vara infört och redan 2025 ska det vara installerat på sträckan Malmö-Älvsjö.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

colorama_jul
happyhomes_2019
centrum_jul_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

tp_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_jul
sigtunavatten_standard
julbord_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
nrh
greeknight_outsider
julbord
connys