defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Signalsystem på pendeltåg måste bytas ut

Pendeltågens signalsystem måste uppdateras till europeisk standard och nu utreder trafikförvaltningen hur det ska göras med minsta möjliga påverkan för trafiken.

marstakalaset_artikel

Tidningen Mitt i rapporterar om att pendeltågen ska in för uppgradering av signalsystem. Det innebär påverkan på pendeltågstrafiken men trafikförvaltningen ska utreda hur det kan ske med minsta möjliga påverkan.

Det rör sig om ca 80 tåg, i samband med det ska det komma in trygghetskameror, automatiska stationsutrop med mera. Tågen måste i samband med det tas ur trafik. Uppgraderingarna kan därmed ta tre år för att det inte ska märkas så mycket i pendeltågstrafiken. 2035 ska det nya europeiska signalsystemet vara infört och redan 2025 ska det vara installerat på sträckan Malmö-Älvsjö.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

kontor_thaifong
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
sommar
colorama_april2
sigtunavatten_standard

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar
colorama_april