defacto_pan2020
Foto: Redha Ali
Foto: Redha Ali
Foto: Redha Ali

Shahryar Khan Babar vann guld i Mens physique

Shahryar Khan Babar från Valsta vann under lördagen internationella tävlingen Sedan Grand Prix och vann juniorklassen i Mens Physique: - Jag förberedde mig sen i början av januari och det resulterade i en förstaplats, det känns overkligt bra, säger han till märsta.nu.

centrum_artikel

Shahryar Khan Babar är 22 år gammal och bor i Valsta. Han har tränat sedan han var 16 år gammal, han har tidigare spelat fotboll och tränat kampsport men kände att det inte var något för honom, istället blev det Mens Physique, alltså bodybuilding.
– Allt började med att jag gick på diet 2016 och efter fem strikta månader valde jag att prova på att tävla i Tyngre Classic.

Utbildat sig till PT
Han vann två guld i sin första tävling, både i junior och seniorklassen. Sedan dess har han varit på dieter i princip var sjätte månad för att trimma sin kropp till tävlingsform. Han har under åren även utbildat sig till personlig tränare, både för att hjälpa sig själv men även andra som vill komma i form eller inspirera andra inom träningen.
– Man får också större perspektiv och förståelse för hur kroppens och träningens funktion fungerar, säger Shahryar Khan Babar.

Guld i juniorklassen
Shahryar Khan Babar tränar på SATS i Märsta och på lördagen var han i Malmö för att vara med i Sweden Grand Prix som är landets främsta tävling och även har internationella deltagare. Förberedelser i sex månader resulterade i guld i juniorklassen:
– Det känns overkligt bra.

centrum_helsida2020

Clara till topplag i SHE

Handboll Skånelas Clara Pettersson Bergsten är klar för SHE-tvåan Skuru: - Vi är både stolta och glada för Claras skull och önskar henne stort lycka till och tackar för dina insatser i den röda tröjan, skriver Skånela på sin hemsida.

connys_helsida
hockeyettan

Wings på säkrare mark

Ishockey Wings vann på fredagskvällen mot Segeltorp med 5-3: - Vi krigade i sista perioden, säger lagledare Peter Mattsson till märsta.nu

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
meko_helsida

Klart: Karlsson stannar

Handboll Jimmy Karlsson kvarstår i Skånela IF: - Jag trivs jättebra i klubben och med killarna i laget så jag ser fram emot två säsonger till, säger Karlsson i ett uttalande.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Äldre ungdomar får idrotta igen

Sport Ungdomar födda 2002 eller tidigare får nu träna igen efter nya rekommendationer från FHM.

Malin till landslaget

Fotboll Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
nrh