bostadsformedling
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Sexistiskt mail när rektor skulle motivera lärare

Valstaskolans rektor Ylva Hultblad Hederfors skulle motivera sina anställda inför de sista veckorna av skolan. Hon skickade därför en del ”humoristiska” bilder. Men skämtet gick inte hem hos alla anställda och rektorn fick be om ursäkt: - Det är många anställda som reagerat på bilderna, säger en pedagog toll märsta.nu

centrum_artikel

I torsdags skickade Valstaskolan rektor Ylva Hultblad Hederfors ut mail till sina pedagoger om att de ska fylla i resultatuppföljningen för årskurs 9. För att jobbet skulle bli roligare att göra skickade hon även med en del ”humoristiska” bilder. Dessa bilder framställer män som sexistiska och dumma, exempelvis en förare som kört av vägen för att han tittade på en vacker kvinna, eller en barberare som rakar fel på grund av en kvinna utanför sitt fönster. Bilder varför kvinnor är vackrare än män förekommer också, och symboliserades med nakna kvinnor kontra fyra större män fotade bakifrån med ”rumpan bar”.
– Jag tycker det är opassande med sådana mail till personal, det utmålar män som sexistiska och dumma, säger en uppgiftslämnare till märsta.nu

Bad om ursäkt
Under fredagen bad rektorn om ursäkt i ett internt mail som märsta.nu tagit del av.
– Det var klumpigt och dumt av mig och står inte för den värdegrund jag har!
Jag hoppas ni tar emot min ursäkt i detta för ett gemensamt fortsatt gott och bra samarbete, skrev Ylva Hultblad Hederfors i mailet.

”Begått ett misstag”
Johan Adler, verksamhetschef för Grundskolan i Sigtuna kommun, borttar att han nåddes av information om mailet i fredags och att han därefter kontaktade rektorn. Adler konstaterar att rektorn redan bett om ursäkt för mailet:
– Hon var tydlig med att innehållet varken var förenligt med hennes värdegrund eller Sigtuna kommuns. Hon insåg att hon hade gjort ett misstag och agerade i enlighet med det. Jag kan givetvis inte ställa mig bakom innehållet, men jag ställer mig definitivt bakom en rektor som begår ett misstag och gör sitt bästa för att reparera den eventuella skadan.

marina_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
studeravidare_helsida
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider