defacto_pan2020
Foto: Transportstyrelsen

Sex miljoner färre resenärer på Arlanda

Det senaste kvartalet har Arlanda tappat 85 procent av sina resenärer enligt Transportstyrelsen.

centrum_artikel

Transportstyrelsen konstaterar i ett pressmeddelande att flygresandet är på väg uppåt men från en extremt låg nivå. Det senaste kvartalet har 1,1 miljoner rest via Arlanda. I jämförelse med förra årets tredje kvartal har passagerarna minskat med 85 procent, i absoluta tal rör det sig om 6,1 miljoner färre resenärer.
– Att återhämtningen stannade av under september är en direkt följd av att nya reserestriktioner införts efter nya utbrott av Covid-19 säger Simon Posluk, enhetschef vid avdelning Sjö- och luftfart på Transportstyrelsen.

Arlanda står dock för en stor del av det totala resandet i landet, för samtliga svenska flygplatser har det räknats in 1,6 miljoner resenärer.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

Moderaterna_helsida2021
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider