moderaterna_riksdag
Foto: Pressbild/Transportföretagen

Sex av tio resenärer nu tillbaka

Efter att Swedavia summerat november trafikstatistik så kan man slå fast att sex av tio resenärer nu är tillbaka som före pandemin.

centrum_artikel

Under november reste 1,7 miljoner via Swedavias tio flygplatser, det innebär 16 procent av resenärerna tillbaka som före pandemin. Arlanda hade 1,1 miljoner, en minskning med 40 procent jämfört med innan pandemin. Jämfört med förra året i november ökade resandet med 358 procent.
– Återhämtningen för flyget fortsatte under november och antalet resenärer under månaden nådde den högsta nivån sedan pandemins inledning. Lättnader i restriktioner och det digitala resebeviset underlättar för människors rörlighet, liksom ett ökat utbud av destinationer och linjer. Pandemin är dock inte över och den nya mutationen Omikrons spridning är oroväckande. Mycket är fortfarande oklart gällande variantens egenskaper och nuvarande vaccins effektivitet. Nya reserestriktioner kan därför komma att påverka människors möjligheter att resa åtminstone för den närmaste tiden, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp

Näringsliv Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp av Posti Group: - Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan, säger Jonas Eriksson, VD för Veddestagruppen.

2020_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
mod_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
coronakrisen

SAS ökade trafik med 300 procent

Näringsliv SAS såg en kraftig ökning av resenärer under november: - Vi har sett en gradvis ökning av efterfrågan under de senaste månaderna i takt med att reserestriktioner har hävts, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out