moderat_sommar
Här ska skolan ligga
Foto: Sigtuna Stadsängar

Sex aktörer vill driva skola

Tidsfristen för att anmäla intresse för den nya skolan i Sigtuna stadsängar har löpt ut och enligt Bonava är det sex aktörer som anmält intresse.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om brist på skolplatser i Sigtuna stad på grund av att den nya skolan i Sigtuna stadsängar inte byggts klart. Bland annat är både S:t Pers skola och S:ta Gertruds skola överbelastade med elever och paviljonger finns uppställda för att hantera alla elever.

Flera aktörer har anmält intresse för att driva skolan i Sigtuna stadsängar, bland annat Ebba Braheskolan och Kulturama som Medborgarskolan ligger bakom. Det är ännu inte känt om skolan ska drivas i kommunal eller privat regi. Den väntas stå klar till hösten 2020 och ska vara en F-9 skola.
– Nu pågår ett intensivt arbete med att utvärdera dessa fyra anbud för att hitta den operatör som på bästa sätt uppfyller prospektets önskemål i form av bland annat förmåga att bedriva skolverksamhet, arkitektur, hänsyn och förståelse för Sigtuna kommuns skolutvecklingsprogram, genomförandekraft, och långsiktig ekonomi m.m, berättar Kim Hultén, projektchef på Bonava för märsta.nu

Efter att utvärderingen är gjord så kommer de aktörer som uppfyller kraven att ansöka om tillstånd hos skolinspektionen som i sin tur för en dialog med Sigtuna kommun som ska yttra sig i frågan.

centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
studeravidare_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

defacto_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

connys_helsida
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
nrh