defacto_pan2020
Här produceras Hummus och Falafel i RosersbergFoto: Pressbild

Sevans toppmoderna anläggning igång i Rosersberg

Sevan som flyttat sin produktion till Rosersberg har invigt en ny toppmodern fabrik som tillverkar bland annat hummus och falafel.

centrum_artikel

Tidigare hade Sevan en produktionsenhet av Hummus i Arlandastad. Nu har man sedan en tid tillbaka en toppmodern produktionsanläggning i Rosersberg där man tillverkar falafel eller hummus. Med nya produktions- och förpackningslinjer har kapaciteten mångdubblats och dagligen hanteras flera ton baljväxter som blir till hummus eller falafel.
– Efter flera år av kraftig tillväxt för vårt färska och frysta sortiment, känns det fantastiskt att äntligen ha flyttat till nya, moderna produktionslokaler med plats för lab och provkök. Med nya maskininvesteringar kan vi nu erbjuda våra kunder ännu fler och mer hållbara förpackningsalternativ, både för konsument- och foodservicemarknaden, säger Elin Ingves Pyk, VD på Sevan AB.

Sevan produkter finns i de flesta etablerade livsmedelsbutikerna som COOP, Ica och Willys. Genom att byta ut plastförpackningarna har man minskat mängden plast med 60 procent och den totala mängden förpackningsmaterial med 78 procent.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

rentawreck_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

vardcentral_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

connys_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
ridskola_2020_outsider
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider