moderaterna_riksdag
Här produceras Hummus och Falafel i RosersbergFoto: Pressbild

Sevans toppmoderna anläggning igång i Rosersberg

Sevan som flyttat sin produktion till Rosersberg har invigt en ny toppmodern fabrik som tillverkar bland annat hummus och falafel.

centrum_artikel

Tidigare hade Sevan en produktionsenhet av Hummus i Arlandastad. Nu har man sedan en tid tillbaka en toppmodern produktionsanläggning i Rosersberg där man tillverkar falafel eller hummus. Med nya produktions- och förpackningslinjer har kapaciteten mångdubblats och dagligen hanteras flera ton baljväxter som blir till hummus eller falafel.
– Efter flera år av kraftig tillväxt för vårt färska och frysta sortiment, känns det fantastiskt att äntligen ha flyttat till nya, moderna produktionslokaler med plats för lab och provkök. Med nya maskininvesteringar kan vi nu erbjuda våra kunder ännu fler och mer hållbara förpackningsalternativ, både för konsument- och foodservicemarknaden, säger Elin Ingves Pyk, VD på Sevan AB.

Sevan produkter finns i de flesta etablerade livsmedelsbutikerna som COOP, Ica och Willys. Genom att byta ut plastförpackningarna har man minskat mängden plast med 60 procent och den totala mängden förpackningsmaterial med 78 procent.

2020_helsida

Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp

Näringsliv Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp av Posti Group: - Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan, säger Jonas Eriksson, VD för Veddestagruppen.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
mod_helsida
handbollsskola
coronakrisen

SAS ökade trafik med 300 procent

Näringsliv SAS såg en kraftig ökning av resenärer under november: - Vi har sett en gradvis ökning av efterfrågan under de senaste månaderna i takt med att reserestriktioner har hävts, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh