fastpartner_sommar2
Foto: Jamshid Jamshidi

Service till företagen ska förbättras

Sveriges kommuner och landsting har jämfört kommunerna utifrån företagsklimat och rankar Sigtuna på plats 86 av 171 kommuner med NKI 71 (Nöjd kund index). Upplands-Bro som var bäst i länet har NKI 75 och plats 42, bäst i landet är Haparanda med NKI 92. Faktum är att Sigtuna är på plats fyra i länet då de flesta av länets kommuner snittar NKI 70.

Resultatet anser kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) vara godkänt men att kommunen kan bättre. Sammanställningen har tagit hänsyn till ett antal områden som företagare fått betygsätta inom den kommunala förvaltningen. Mest nöjd var man med brandskydd och minst nöjd med miljö- och hälsoskydd. Holst menar att Sigtuna ska vara en av de absolut bästa kommunerna för företag att etablera sig och verka i.

Avgörande med service
Näringslivschefen Mattias Forsberg menar att god service och bra bemötande är en av de viktigaste komponenterna för att skapa en företagsplats i världsklass. Noterbart är att Forsbergs förra arbetsplats Upplands-Bro alltså är bäst i länet:
– För en attraktiv kommun med högt etableringstryck som Sigtuna är det svårare att upprätthålla servicenivån, men det är absolut avgörande för vår fortsatta expansion att vi kan göra det, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

sportfiskebanner2

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

socialutmarkelse
happy_homes_juli
steningeslottsommar
sap_valet2018

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

val2018
forskontor
sigtunavatten_standard
objekt2
objekt3
objekt4
sap_outsider
nfc_vinter
outsider_moderat
yearlingsales
vuxentutbildning
connys
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto