centrum_tvaar
Foto: Jamshid Jamshidi

Service till företagen ska förbättras

Sveriges kommuner och landsting har jämfört kommunerna utifrån företagsklimat och rankar Sigtuna på plats 86 av 171 kommuner med NKI 71 (Nöjd kund index). Upplands-Bro som var bäst i länet har NKI 75 och plats 42, bäst i landet är Haparanda med NKI 92. Faktum är att Sigtuna är på plats fyra i länet då de flesta av länets kommuner snittar NKI 70.

centrum_tvaar

Resultatet anser kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) vara godkänt men att kommunen kan bättre. Sammanställningen har tagit hänsyn till ett antal områden som företagare fått betygsätta inom den kommunala förvaltningen. Mest nöjd var man med brandskydd och minst nöjd med miljö- och hälsoskydd. Holst menar att Sigtuna ska vara en av de absolut bästa kommunerna för företag att etablera sig och verka i.

Avgörande med service
Näringslivschefen Mattias Forsberg menar att god service och bra bemötande är en av de viktigaste komponenterna för att skapa en företagsplats i världsklass. Noterbart är att Forsbergs förra arbetsplats Upplands-Bro alltså är bäst i länet:
– För en attraktiv kommun med högt etableringstryck som Sigtuna är det svårare att upprätthålla servicenivån, men det är absolut avgörande för vår fortsatta expansion att vi kan göra det, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

arlandagolf

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

bonava_helsida

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ridskola_2019_helsida
icavalsta_semlor
sangensemble
karby_varme1
happyhomes_2019

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

karby2
defacto_outsider
bonava_outsider
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet