varfest_marstac
Foto: Jamshid Jamshidi

Service till företagen ska förbättras

Sveriges kommuner och landsting har jämfört kommunerna utifrån företagsklimat och rankar Sigtuna på plats 86 av 171 kommuner med NKI 71 (Nöjd kund index). Upplands-Bro som var bäst i länet har NKI 75 och plats 42, bäst i landet är Haparanda med NKI 92. Faktum är att Sigtuna är på plats fyra i länet då de flesta av länets kommuner snittar NKI 70.

banner_artikel

Resultatet anser kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) vara godkänt men att kommunen kan bättre. Sammanställningen har tagit hänsyn till ett antal områden som företagare fått betygsätta inom den kommunala förvaltningen. Mest nöjd var man med brandskydd och minst nöjd med miljö- och hälsoskydd. Holst menar att Sigtuna ska vara en av de absolut bästa kommunerna för företag att etablera sig och verka i.

Avgörande med service
Näringslivschefen Mattias Forsberg menar att god service och bra bemötande är en av de viktigaste komponenterna för att skapa en företagsplats i världsklass. Noterbart är att Forsbergs förra arbetsplats Upplands-Bro alltså är bäst i länet:
– För en attraktiv kommun med högt etableringstryck som Sigtuna är det svårare att upprätthålla servicenivån, men det är absolut avgörande för vår fortsatta expansion att vi kan göra det, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

clasohlson_robot

Clas Ohlson spanade länge på Märsta

Näringsliv Clas Ohlson har länge velat etablera i Märsta och när man slog upp dörrarna förra veckan var intresset stort: - Det här är ett område som vi har haft ögonen på länge och det känns jättekul att äntligen kunna slå upp portarna till butiken i Märsta. Det har varit många och långa förberedelser och projektteamet på plats har gjort ett kanonjobb, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef på Clas Ohlson.

vuxenutbildning2

Ny VD tar över efter Melki på Effekt

Näringsliv Elias Melki som är grundare och VD av Effekt Svenska AB i Märsta väljer att kliva av sin post men tar samtidigt in Mikael Wallner från Inspira där han de senaste åren varit VD: - Jag ska fokusera mer på andra delar av vår verksamhet, säger Elias Melki.

Arlandastad Holding säkrar 800 miljoner för kommande projekt

Näringsliv Arlandastad Holding har fått loss ytterligare 800 miljoner kronor för att genomföra sina satsningar i Sigtuna kommun: - Eftersom vi befinner oss i en kraftig tillväxt och har fortsatt stor efterfrågan är det oerhört tillfredställande att ha en bra finansiering säkrad, kommenterar VD Dieter Sand.

nationaldag_sigtunakommun
dackia_2018

Elbanan invigd vid Arlanda

Näringsliv På onsdagen invigdes elbanan eRoad Arlanda mellan Arlanda-Rosersberg: - Jobb är en förutsättning för den välfärd som vi levererar i kommunen, och just nu skapas många jobb kring Arlanda. Det blir dock en belastning på miljön, och den belastningen måste uppvägas av något. Då är innovationer och teknikutveckling som eRoadArlanda viktiga, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) i ett pressmeddelande.

premiar_sportfiske

Comfort ordnar omfattande energilösning

Näringsliv Comfort Karby VVS har fått ett stort uppdrag om att värmeeffektiviseringar för BRF Dragonen på Sätuna: - Brf Dragonen kommer minska sina utsläpp av CO2 med ca 148 000kg om året. berättar Johan Lundgren, VD.

nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
barnnplattan
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
objekt2
val2018
standard_start
connys
standard_ridskola
outsider_defacto
objekt4
objekt3
veterankraft_standard
oppning_sportfiske2
outsider_moderat