moderaterna_tack
Foto: Jamshid Jamshidi

Service till företagen ska förbättras

Sveriges kommuner och landsting har jämfört kommunerna utifrån företagsklimat och rankar Sigtuna på plats 86 av 171 kommuner med NKI 71 (Nöjd kund index). Upplands-Bro som var bäst i länet har NKI 75 och plats 42, bäst i landet är Haparanda med NKI 92. Faktum är att Sigtuna är på plats fyra i länet då de flesta av länets kommuner snittar NKI 70.

Resultatet anser kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) vara godkänt men att kommunen kan bättre. Sammanställningen har tagit hänsyn till ett antal områden som företagare fått betygsätta inom den kommunala förvaltningen. Mest nöjd var man med brandskydd och minst nöjd med miljö- och hälsoskydd. Holst menar att Sigtuna ska vara en av de absolut bästa kommunerna för företag att etablera sig och verka i.

Avgörande med service
Näringslivschefen Mattias Forsberg menar att god service och bra bemötande är en av de viktigaste komponenterna för att skapa en företagsplats i världsklass. Noterbart är att Forsbergs förra arbetsplats Upplands-Bro alltså är bäst i länet:
– För en attraktiv kommun med högt etableringstryck som Sigtuna är det svårare att upprätthålla servicenivån, men det är absolut avgörande för vår fortsatta expansion att vi kan göra det, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

happy_homes_juli

Klart: Olle Larsson tar över Dragongate

Näringsliv Det är nu klart med att Sisyfos tar över Dragongate i Älvkarleby: - Som entreprenör, fastighetskille och samhällsbyggare tycker jag att Dragon Gate är bland det mest spännande man kan tänka sig. Precis som alla andra har jag fascinerats av historien. Nu är det vårt jobb att se till att det blir något bra av den här unika fastigheten, säger Olle Larsson, sigtunabo och VD på Sisyfos.

defacto_host2018

Så blir nya Lidl

Näringsliv De första huskropparna för Sigtuna stadsängar börjar ta form och inom kort kommer även Lidl att börja byggas

Anna tar över Destination Sigtuna

Näringsliv Sigtunabon Anna Lakmaker blir ny tillförordnad VD för Destination Sigtuna: - Med Anna Lakmakers bakgrund och erfarenhet är vi övertygade om att vi får ett kompetent tillskott som på ett professionellt och tydligt sätt kan utveckla bolaget ytterligare, säger Björn Jonzon, styrelseordförande i Destination Sigtuna.

hostfest_centrum
defacto_banner_sep

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

objekt3
objekt4
sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
outsider
nfc_vinter
komvuxq3_4
objekt2
sbrf_sep
Norra Redovisningshuset
connys