bostadsformedling
Foto: Magnus Granhagen
Åtta mål från Robert Ladan räckte inteFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

centrum_artikel

Det var en riktigt dramatisk match i Vikingahallen som inledde Allsvenskan. Rimbo vände underläge i första och höll sedan i resten av matchen. Skånela kom tillbaka i andra och ledde flera gånger om i slutminuterna. Men det var Rimbo som fick sista ordet trots att Skånela hade 30-29 med två minuter kvar. De två sista målen tillföll Rimbo, matchavgörande 30-31 kom med 26 sekunder kvar. Skånela tog sedan timeout men fick inget utdelning.

Klappade ihop i första
Skånela inledde piggt, såg ut att ha grepp om Rimbo, man ledde med fyra bollar efter en kvart. Men sen går Skånela ner sig. Känslorna hamnar utanpå tröjan och Rimbo kommer in i en bra period där man nollar Skånela under 10-12 minuter:
– Vi får jaga, då är de jobbiga, de lyckas med det dem är bra på. Vi får inte tag i Tollbring och de får spela 7 mot 6 i nästan 40 minuter, analyserar Jesper Östlund.

Många utvisningar
I andra kommer Skånela ikapp och till slut även förbi. Men man drar på sig utvisningar i andra som blir kostsamma, sista minuterna får Skånela två man utvisade och det utnyttjar Rimbo:
– Vi måste bli skarpare, vi kan inte påverka vad domarna håller på med. Ladan var fantastisk (åtta mål, reds anm), Söderman var bra. De går in och gör det bra. Mycket kan bli bättre, den här matchen är speciell, det är en jobbig motståndare som spelar oortodoxt.

Iris hyllade Ladan
Skånela var inför matchen obesegrade under försäsongen, det spelet vill man hitta tillbaka till mot Varberg. En vinst där och man har en godkänd start på säsongen, menar Jesper Östlund. Iris Ganibegovic var tillbaka i skånelatröjan igen och satte sex mål. Han var dock inte helt nöjd med sin insats utan hade hoppats på fler mål.
– Det är spänt hela vägen, vi har stödet men saknar det lilla extra. Ladan gör en grym match, en vi missar för mycket. Vi gjorde inte mål på deras målvakt, vi gör han till världens bäste, sa Iris Ganibegovic.

Målen
Ladan 8, Olsson 6, Ganibegovic 6, Källström 3, Filén 3, Rasmus Nilsson 2, Nielsen, Söderman

 

sommarlov_helsida
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

kcbygg_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

studeravidare_helsida
defacto_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

studenten2020_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

swedol_outsider
nrh
studeravidare_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider