centrum_host
Foto: Magnus Granhagen
Åtta mål från Robert Ladan räckte inteFoto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Sent avgörande i derbyt – Rimbo vann

Skånela förlorade derbyt mot Rimbo efter en riktigt dramatisk drabbning inför 610 åskådare: - Det är skittråkigt och jag är förbannad, säger Jesper Östlund efter matchen.

centrum_farsdag_artikel

Det var en riktigt dramatisk match i Vikingahallen som inledde Allsvenskan. Rimbo vände underläge i första och höll sedan i resten av matchen. Skånela kom tillbaka i andra och ledde flera gånger om i slutminuterna. Men det var Rimbo som fick sista ordet trots att Skånela hade 30-29 med två minuter kvar. De två sista målen tillföll Rimbo, matchavgörande 30-31 kom med 26 sekunder kvar. Skånela tog sedan timeout men fick inget utdelning.

Klappade ihop i första
Skånela inledde piggt, såg ut att ha grepp om Rimbo, man ledde med fyra bollar efter en kvart. Men sen går Skånela ner sig. Känslorna hamnar utanpå tröjan och Rimbo kommer in i en bra period där man nollar Skånela under 10-12 minuter:
– Vi får jaga, då är de jobbiga, de lyckas med det dem är bra på. Vi får inte tag i Tollbring och de får spela 7 mot 6 i nästan 40 minuter, analyserar Jesper Östlund.

Många utvisningar
I andra kommer Skånela ikapp och till slut även förbi. Men man drar på sig utvisningar i andra som blir kostsamma, sista minuterna får Skånela två man utvisade och det utnyttjar Rimbo:
– Vi måste bli skarpare, vi kan inte påverka vad domarna håller på med. Ladan var fantastisk (åtta mål, reds anm), Söderman var bra. De går in och gör det bra. Mycket kan bli bättre, den här matchen är speciell, det är en jobbig motståndare som spelar oortodoxt.

Iris hyllade Ladan
Skånela var inför matchen obesegrade under försäsongen, det spelet vill man hitta tillbaka till mot Varberg. En vinst där och man har en godkänd start på säsongen, menar Jesper Östlund. Iris Ganibegovic var tillbaka i skånelatröjan igen och satte sex mål. Han var dock inte helt nöjd med sin insats utan hade hoppats på fler mål.
– Det är spänt hela vägen, vi har stödet men saknar det lilla extra. Ladan gör en grym match, en vi missar för mycket. Vi gjorde inte mål på deras målvakt, vi gör han till världens bäste, sa Iris Ganibegovic.

Målen
Ladan 8, Olsson 6, Ganibegovic 6, Källström 3, Filén 3, Rasmus Nilsson 2, Nielsen, Söderman

 

ica_oktober
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
centrum_farsdag
sigtunavatten_standard
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

colorama_april2
connys
greeknight_outsider
nrh