defacto_pan2020
Jonas Eriksson överraskade Bengt-Åke och Sture bland annatFoto: WE/montage märsta.nu
WE:s team som begav sig ut för att dela matkassar till sina seniora medlemmarFoto: Pressbild

Seniorerna överraskas med matkassar

WE och Lidl åkte iväg till sina äldsta medlemmar och överraskade med matkassar inför påsken.

centrum_artikel

WE gav sig ut till de allra äldsta medlemmarna för att tillsammans med Lidl skänka en matkasse med det som behövs inför påsken:
– Av alla som har det tufft i dessa speciella tider så är det våra äldre som har det tuffast, och som riskerar att bli socialt isolerade och som verkligen måste begränsa sina sociala kontakter som tex att träna eller att handla. Därför ville WE tillsammans med Lidl ge dem något extra inför påsk. En matkasse hemkörd av WE var något naturligt, säger WE:s delägare Jonas Eriksson till märsta.nu

WE har varit runt i hela Sigtuna, Knivsta och Märsta, de äldsta som fick besök var 95 och 96 år.
– Några grät av glädje, andra blev förvånade och trodde att det var ett misstag, att vi kommit till fel person…andra blev så glada och överraskade att dom var tvungna att sätta sig ner. Men att säga att alla blev väldigt glada – det är sanning, berättar Jonas Eriksson.

I påsen fanns bland annat det som behövdes för en påskmiddag, som lax, lammstek, sill, tårta och kaffe. Jonas deltog själv i teamet på cirka tio personer som gav sig ut för ändamålet. Även Niklas Wikegård knackade på dörrarna. De tog sig även tid att prata med alla seniorer vilket var väldigt uppskattat enligt Jonas Eriksson.

kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

marina_helsida
valvet_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

speedy_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

defacto_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

connys_helsida
stottasigtuna_helsida
studeravidare_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
speedy_outsider