panorama_centrum
Jonas Eriksson överraskade Bengt-Åke och Sture bland annatFoto: WE/montage märsta.nu
WE:s team som begav sig ut för att dela matkassar till sina seniora medlemmarFoto: Pressbild

Seniorerna överraskas med matkassar

WE och Lidl åkte iväg till sina äldsta medlemmar och överraskade med matkassar inför påsken.

WE gav sig ut till de allra äldsta medlemmarna för att tillsammans med Lidl skänka en matkasse med det som behövs inför påsken:
– Av alla som har det tufft i dessa speciella tider så är det våra äldre som har det tuffast, och som riskerar att bli socialt isolerade och som verkligen måste begränsa sina sociala kontakter som tex att träna eller att handla. Därför ville WE tillsammans med Lidl ge dem något extra inför påsk. En matkasse hemkörd av WE var något naturligt, säger WE:s delägare Jonas Eriksson till märsta.nu

WE har varit runt i hela Sigtuna, Knivsta och Märsta, de äldsta som fick besök var 95 och 96 år.
– Några grät av glädje, andra blev förvånade och trodde att det var ett misstag, att vi kommit till fel person…andra blev så glada och överraskade att dom var tvungna att sätta sig ner. Men att säga att alla blev väldigt glada – det är sanning, berättar Jonas Eriksson.

I påsen fanns bland annat det som behövdes för en påskmiddag, som lax, lammstek, sill, tårta och kaffe. Jonas deltog själv i teamet på cirka tio personer som gav sig ut för ändamålet. Även Niklas Wikegård knackade på dörrarna. De tog sig även tid att prata med alla seniorer vilket var väldigt uppskattat enligt Jonas Eriksson.

mp_helsida_april
ewas_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
2020_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

defacto_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

liber_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022