moderat_sommar
Jonas Eriksson överraskade Bengt-Åke och Sture bland annatFoto: WE/montage märsta.nu
WE:s team som begav sig ut för att dela matkassar till sina seniora medlemmarFoto: Pressbild

Seniorerna överraskas med matkassar

WE och Lidl åkte iväg till sina äldsta medlemmar och överraskade med matkassar inför påsken.

centrum_artikel

WE gav sig ut till de allra äldsta medlemmarna för att tillsammans med Lidl skänka en matkasse med det som behövs inför påsken:
– Av alla som har det tufft i dessa speciella tider så är det våra äldre som har det tuffast, och som riskerar att bli socialt isolerade och som verkligen måste begränsa sina sociala kontakter som tex att träna eller att handla. Därför ville WE tillsammans med Lidl ge dem något extra inför påsk. En matkasse hemkörd av WE var något naturligt, säger WE:s delägare Jonas Eriksson till märsta.nu

WE har varit runt i hela Sigtuna, Knivsta och Märsta, de äldsta som fick besök var 95 och 96 år.
– Några grät av glädje, andra blev förvånade och trodde att det var ett misstag, att vi kommit till fel person…andra blev så glada och överraskade att dom var tvungna att sätta sig ner. Men att säga att alla blev väldigt glada – det är sanning, berättar Jonas Eriksson.

I påsen fanns bland annat det som behövdes för en påskmiddag, som lax, lammstek, sill, tårta och kaffe. Jonas deltog själv i teamet på cirka tio personer som gav sig ut för ändamålet. Även Niklas Wikegård knackade på dörrarna. De tog sig även tid att prata med alla seniorer vilket var väldigt uppskattat enligt Jonas Eriksson.

brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

2020_helsida
studeravidare_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

swedol_outsider
nrh
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta