defacto_pan2020
Jonas Eriksson överraskade Bengt-Åke och Sture bland annatFoto: WE/montage märsta.nu
WE:s team som begav sig ut för att dela matkassar till sina seniora medlemmarFoto: Pressbild

Seniorerna överraskas med matkassar

WE och Lidl åkte iväg till sina äldsta medlemmar och överraskade med matkassar inför påsken.

centrum_artikel

WE gav sig ut till de allra äldsta medlemmarna för att tillsammans med Lidl skänka en matkasse med det som behövs inför påsken:
– Av alla som har det tufft i dessa speciella tider så är det våra äldre som har det tuffast, och som riskerar att bli socialt isolerade och som verkligen måste begränsa sina sociala kontakter som tex att träna eller att handla. Därför ville WE tillsammans med Lidl ge dem något extra inför påsk. En matkasse hemkörd av WE var något naturligt, säger WE:s delägare Jonas Eriksson till märsta.nu

WE har varit runt i hela Sigtuna, Knivsta och Märsta, de äldsta som fick besök var 95 och 96 år.
– Några grät av glädje, andra blev förvånade och trodde att det var ett misstag, att vi kommit till fel person…andra blev så glada och överraskade att dom var tvungna att sätta sig ner. Men att säga att alla blev väldigt glada – det är sanning, berättar Jonas Eriksson.

I påsen fanns bland annat det som behövdes för en påskmiddag, som lax, lammstek, sill, tårta och kaffe. Jonas deltog själv i teamet på cirka tio personer som gav sig ut för ändamålet. Även Niklas Wikegård knackade på dörrarna. De tog sig även tid att prata med alla seniorer vilket var väldigt uppskattat enligt Jonas Eriksson.

januari_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

centrum_helsida2020
agy_oppethus-helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

defacto_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

meko_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

prima_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
agy-outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
prima_outsider
moderat_outsider_jan