sommar
Bröderna Abraham och Antonio GumussoyFoto: Privat

Semmeldagen slog rekord igen

Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

marstakalaset_artikel

Då var det dags för årets Fettisdag igen och kommuninvånare har som som vanligt gått man ur huse för att slå till med en semla. Överallt kommunen skyltar caféerna med semlor. Semmelätandet har dock pågått ett tag:
– Vi har haft stor efterfrågan på semlor i flera veckor nu, men på fettisdagen så är det extra mycket, berättar Abraham Gumussoy som driver Bistro Valvet i Sigtuna tillsammans med sin bror.

Startade tidig morgon
Bistro Valvet har bland annat haft två stora företagsbeställningar på hundratals semlor. Utöver det har det varit svängdörrar i fiket:
– Vi har hållit på sen tidig morgon och det känns som att det blir rekord i år, säger Abraham Gumussoy.

Nytt recept
Bakningen av semlorna görs av Antonio Gumussoy som brukar experimentera med deg, grädde, mandelmassa och socker för att hitta den perfekta kombinationen:
– I år var det extra stora socker på toppen och rostade mandlar i massan, säger Antonio.

Finns kvar efteråt
Även efter Fettisdagen kommer semlorna att finnas kvar i sortimentet några dagar eller så länge efterfrågan håller i sig:
– Det brukar vara många som kanske inte hinner komma in på fettisdagen som kommer efteråt och handlar eller fikar, fortsätter Antonio.

marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
sommar
EXTRA

Ingen visfestival i år

Nöjesnyheter Märsta Visfestival ställs in i år då visgeneralen Anders Wallentin inte längre medverkar i projektet: - Vi som kört festivalen i 20 år kände att det var dags att "lämna över" och hade förhoppningen att hitta ett nytt glatt gäng inför i år - men tyvärr fick vi inte ihop det, säger Anders Wallentin till märsta.nu

defacto_helsida
colorama_april2

Nytt koncept för McDonalds Sky City

Nöjesnyheter McDonalds i Sky City öppnar upp ett nytt system där maten tillagas på beställning och gästerna serveras sedan vid borden: - Det känns väldigt roligt att öppna upp McDonald’s Sky City igen. Med vårt nya beställnings- och tillagningssystem och bordsservering erbjuder vi våra gäster en ännu bättre restaurangupplevelse, säger franschisetagaren Roland Edin.

Märstabor cyklar från Kiruna till Malmö

Märstafolket Märstaborna Valentin Lazar och Sam Calara cyklar från Kiruna till Malmö under en månads tid i syfte att samla in pengar till Riksförbundet för Funktionshindrade Barn och Ungdomar: - Vi vill sprida ordet för att inspirera folk och stödja RBU, skriver dem i ett gemensamt mail till märsta.nu

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Pontus in the air nominerad till prestigefyllt pris

Nöjesnyheter Arlandakrogen Pontus in the air nominerades i den internationella branschtävlingen 2019 Airport Food & Beverage (FAB) Awards: - Vi är mycket stolta och glada över juryns lovord. Det är en vinst i sig och ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi är en av de främsta flygplatsrestaurangerna med vårt utbud av mat, dryck och service, säger krögaren Pontus Frithiof.

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh