defacto_pan
Bröderna Abraham och Antonio GumussoyFoto: Privat

Semmeldagen slog rekord igen

Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

centrum_tvaar

Då var det dags för årets Fettisdag igen och kommuninvånare har som som vanligt gått man ur huse för att slå till med en semla. Överallt kommunen skyltar caféerna med semlor. Semmelätandet har dock pågått ett tag:
– Vi har haft stor efterfrågan på semlor i flera veckor nu, men på fettisdagen så är det extra mycket, berättar Abraham Gumussoy som driver Bistro Valvet i Sigtuna tillsammans med sin bror.

Startade tidig morgon
Bistro Valvet har bland annat haft två stora företagsbeställningar på hundratals semlor. Utöver det har det varit svängdörrar i fiket:
– Vi har hållit på sen tidig morgon och det känns som att det blir rekord i år, säger Abraham Gumussoy.

Nytt recept
Bakningen av semlorna görs av Antonio Gumussoy som brukar experimentera med deg, grädde, mandelmassa och socker för att hitta den perfekta kombinationen:
– I år var det extra stora socker på toppen och rostade mandlar i massan, säger Antonio.

Finns kvar efteråt
Även efter Fettisdagen kommer semlorna att finnas kvar i sortimentet några dagar eller så länge efterfrågan håller i sig:
– Det brukar vara många som kanske inte hinner komma in på fettisdagen som kommer efteråt och handlar eller fikar, fortsätter Antonio.

sigtunavatten_standard
connys
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

icavalsta_semlor
arlandagolf

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

happyhomes_2019

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sangensemble
banner_trerosor
karby_varme1
defacto_helsida
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

sh_oppet
karby2
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider