arlandagk_panorama
Bröderna Abraham och Antonio GumussoyFoto: Privat

Semmeldagen slog rekord igen

Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

rosta_sigtuna2

Då var det dags för årets Fettisdag igen och kommuninvånare har som som vanligt gått man ur huse för att slå till med en semla. Överallt kommunen skyltar caféerna med semlor. Semmelätandet har dock pågått ett tag:
– Vi har haft stor efterfrågan på semlor i flera veckor nu, men på fettisdagen så är det extra mycket, berättar Abraham Gumussoy som driver Bistro Valvet i Sigtuna tillsammans med sin bror.

Startade tidig morgon
Bistro Valvet har bland annat haft två stora företagsbeställningar på hundratals semlor. Utöver det har det varit svängdörrar i fiket:
– Vi har hållit på sen tidig morgon och det känns som att det blir rekord i år, säger Abraham Gumussoy.

Nytt recept
Bakningen av semlorna görs av Antonio Gumussoy som brukar experimentera med deg, grädde, mandelmassa och socker för att hitta den perfekta kombinationen:
– I år var det extra stora socker på toppen och rostade mandlar i massan, säger Antonio.

Finns kvar efteråt
Även efter Fettisdagen kommer semlorna att finnas kvar i sortimentet några dagar eller så länge efterfrågan håller i sig:
– Det brukar vara många som kanske inte hinner komma in på fettisdagen som kommer efteråt och handlar eller fikar, fortsätter Antonio.

nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

oppning_helsida
varfest_helsida
moderaternamaj
rosta_sigtuna2

Trädgårdmässa kommer till Steninge

Nöjesnyheter Trädgårdsmässan Trädgård och Uterum kommer till Steninge slottsby helgen 3-5 maj: - Platsen är helt perfekt med slottet, trädgården och den nyrenoverade Stenladan med sina butiker och restauranger, säger Peter Isaksson, arrangör av Trädgård och Uterum.

happyhomes_2019
v_eu_helsida
eu_sap

Ebba vinner Årets kulturpris

Kulturnyheter I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

sap_outsider_eu
fme_outsider
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider
connys
ridskola2019_outsider
v_eu
sh_bovard_out
sh_oppet
nrh
colorama_april
oppning_outsider
defacto_outsider