bovard_sh
På bilden coach Hassan Wandi, Izabella Källstrand och coach Mohammed Qatanani.Foto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Seger för Izabella i Trelleborg

Kim Taekwondo var på Svenska Cupen i helgen med viktiga rankingpoäng på spel inför SM.

rosta_sigtuna2

Kim Taekwondos lag till Trelleborg var följande; Izabella Källstrand -52kg, Ali Azam -68kg, Isac Källstrand -45kg, Leo dautovic -57kg och Lilja Östervall Lyngbrant -47kg.
– Flera hade kniven mot strupen denna tävling då viktiga rankingpoäng ska fördelas innan SM 9 dec. För att bli direkt vald till landslaget måste man sluta 1 rankad i Sverige efter SM. Samtliga var tvungna att vinna guld för att bli nr 1 utom Izabella som hade lite bättre utgångsläge eftersom hon vann svenska cupen 1, berättar headcoach Jens Lundin.

Både Leo och Lilja kom till final men förlorade där med 5-1 respektive 7-6. Efter SM kan de som bäst rankas som tvåa i sina klasser. Ali och Isak åkte ut i semifinal och kan som bäst rankas som trea efter SM om de tar medalj. Izabella Källstrand befäste dock sin plats som etta i landet efter att ha vunnit en stenhård match på Golden Point. Hennes utgångsläge ser bättre ut inför SM 9:e december enligt Jens Lundin.

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

nationaldag_helsida
varfest_helsida
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

bonava_maj_helsida
division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

ica_valsta_choklad
v_eu_helsida
mp_eu
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

oppning_helsida
colorama_april2
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

happyhomes_2019

Wislander stannar i Skånela

Handboll Skånela har gjort klart med Veronica Wislander för kommande säsong: - Veronica Wislander har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare i vårt damlag och vi är mycket glada att hon förnyat kontraktet, kommenterar damansvarige Hasse Juslin.

rosta_sigtuna
connys
sap_outsider_eu
mp_eu_outsider
colorama_april
defacto_outsider
bonava_maj_outsider
nrh
nationaldag_out
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
sh_oppet
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
v_eu
oppning_outsider