arlandagk_panorama
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Seger för herrarna – Förlust för damerna

Skånelas herrar vann på söndagen medans damerna förlorade sin match mot GT Söder.

centrum_tvaar

Toppmötet i Sjöstadshallen vanns av hemmalaget GT Söder trots skånelaledning i paus. GT Söder vann andra halvlek med 15-9 och matchen med 28-23. Skånelas Alexandra Schaerlund svarade för sju mål och Alva Näsbrandt samt Emma Persson för fyra mål vardera, men därefter var målskyttet skralt från skånelaiterna. Trots nederlaget är man alltjämt med i toppen och slåss om kval till Elitserien. Det är en mycket tajt tabell och det skiljer tre poäng både till serieledaren som till negativt kval för Skånelas del.

För herrarnas del gick det bättre, de kom hem från Aranäs med två poäng i bussen och ett skutt i tabellen till fyra. Segern var odiskutabel, 31-21 och hela 16-9 i paus. 19-årige Hugo Sjölin blev främste målskytt med sina åtta mål, Erik Östling och Robert Ladan svarade för fem mål vardera. På söndag kommer Aranäs till Vikingahallen i och med att serien vänder.

karby_varme1
icavalsta_semlor
arlandagolf
EXTRA

Sigtunabo ny ordförande i storklubben

Sport En av landets största föreningar, Djurgårdens IF, får sigtunabon Andreas von der Heide som ordförande för alliansstyrelsen: - Det är en stor ära att ha blivit vald att leda Sveriges mest framgångsrika idrottsförening genom tiderna, säger Andreas von der Heide till märsta.nu

ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
nolltaxan

No show-avgift införs

Sport Efter att nolltaxan avskaffats avser kommunledningen nu införa en sk no show-avgift om föreningarna inte dyker upp på bokad tid: - Jag är upprörd och oerhört besviken på hur den moderatledda alliansen styr kommunen. Detta skapar inga bra förutsättningar för alla våra fina föreningar och återigen är det ungdomarna som drabbas, säger Marie Axelsson (S), 2:e vice ordförande i Kommunstyrelsen.

banner_trerosor
allsvenskan

Hyllar talangen efter segern

Handboll Skånela svarade för en makalös vändning hemma mot Lindesberg och kunde ta två viktiga poäng i kvaljakten: - Jag skulle vilja hylla Simon Lindberg som knyter ihop säcken på slutet, säger Jimmy Karlsson, tränare.

Skånela tar handbollen till barnen

Handboll Under några års tid har Skånela lyckats nå yngre barn mellan åldrarna 5-8 år för spel i Handbollsskola eller Boll och Lek: - Det handlar om att komma närmare bostaden med verksamheten, säger Håkan Persson, ansvarig för Boll och Lek.

defacto_helsida

FC Arlanda certifierade av Upplands Fotbollförbund

Fotboll FC Arlanda mottog tidigare i veckan certifieringsdiplom från Upplands Fotbollförbund: - Syftet med certifieringen är att vi kan visa att vi bedriver en seriös verksamhet med kvalitet från knatte till senior, säger Eddie Khalaf, sportchef.

connys
happyhomes_2019
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Skånela tappade poäng i slutsekunderna i matchen mot Kungälv men har fortsatt allt i egna händer: - Matchen var signifikant för de senaste 6-7 omgångarna, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

herrallsvenskan

Rafflande avslutning att vänta

Sport Skånela tar emot Kungälv i en viktig match med tre omgångar kvar:- Det är många intressanta och viktiga matcher som ska spelas och fortfarande sex poäng att spela om. I slutändan kan det till och med avgöras på målskillnad, uppger tränare Jimmy Karlsson på Skånelas hemsida.

Hadaya till Norge

Fotboll Märstabon Elias Hadaya är klar för norska klubben Levanger FK Levanger: - Jag har fått ett väldigt bra förstaintryck av klubben, säger Elias till Levangers hemsida.

ridskola2019_outsider
karby2
extravaganza_outsider
sh_oppet