defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Seger för damerna-Förlust för herrarna

Skånelas damer vann under lördagen medan herrarna förlorade för fjärde raka matchen.

centrum_artikel

Skånelas damlag vann med 28-25 borta mot Nacka. Matchen var svängig där båda lagen turades om att vara i ledning under matchens första 40 minuter. Sista tjugo kopplar Skånela grepp och rycker åt sig en tremålsledning som Nacka inte kan återhämta sig ifrån. Matchen är i praktiken avgjord de sista 7-8 minuterna då Skånela har ledning med 26-22.

Målen: Wislander 9, Andersson 4, Lindgren 4, Schaerlund 3, Ekvall 2, Lindén 2, Petersson Bergsten 2, Nygårds 1, Olofsson 1

För herrarna blev det en ny tung förlust, den fjärde i rad. Första halvlek var jämn och stod 14-14 sedan lagen följts åt. I andra är det inledningsvis Skånela i förarsätet och man leder 21-20, men därefter kopplar VästeråsIrsta grepp och vinner sista 20 med 11-5 samt matchen med 31-25. Närmast väntar match mot Amo HK hemma i Vikingahallen. Amo har fått en bra start och är obesegrade efter sex omgångar.

Målen: Näslund 8, Ladan 4, Östling 4, Pewik 3, Rahali 2, Nielsen 2, Lennernäs 1, Selander

2020_helsida
hockeyettan

Seger direkt efter tränarbytet

Ishockey Wings bröt den negativa trenden och tog en seger i Hockeyettan. I lördags bytte man dessutom tränare när trotjänaren Mattias Valente fick lämna.

agy_oppethus-helsida
damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

januari_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

ridskola2020_helsida
hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

happyhomes_sommar2020

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

prima_helsida
coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

meko_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

connys_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

agy_flyg_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

defacto_helsida
connys
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
prima_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
agy-outsider
speedy_vinter2020_outsider
agy_flyg_outsider