center_pan21

Sedan 2018: 24 skjutningar i kommunen

Sedan 2018 har det skjutits 24 gånger i kommunen, och tre människor har avlidit.

Siffror som SVT Nyheter sammanställt visar att det i kommunen sedan 2018 inträffat 24 skjutning i kommunen, 22 av dessa har skett i Märsta/Valsta, två i Sigtuna. Tre personer har avlidit och åtta har skadats till följd av skjutningarna. Samtliga tre dödsskjutningar skedde under en period av sex månader under oktober-mars 2020/21. Flest antal skjutningar inträffade 2020 med tio stycken. I år är det fyra skjutningar hittills. 2018 inträffade fem skjutningar, samma antal var det 2019.

connys_helsida
helsida_var2021
andersojag
2020_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

mp_host_helsida
bostad_helsida
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
eldsjal-outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
mp-outsider