defacto_panorama
SEAB har huvudkontoret i SigtunaFoto: Pressbild
Svante Landström säljer av 91 procent av aktierna i SEABFoto: Pressbild

SEAB i Sigtuna blir skånskt

Sigtunabaserade SEAB säljs till Söderbergsföretagen i Malmö: - Jag är glad över att det familjeägda Söderbergföretagen tar över. De är fokuserade på att leda SEAB in i framtiden och ser möjligheterna med våra starka varumärken, säger Svante Landström, huvudägare till SEAB.

SEAB med bas i Sigtuna är Nordens ledande leverantör av bilvårdsprodukter. Under nuvarande VD Svante Landström har man byggt upp fem företag i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Nu har Lindström valt att sälja 91 procent av aktierna till Söderbergsföretagen i Malmö. Bland varumärkena som SEAB distribuerar finns Turtle Max, Wunder-Baum och Armor All. I och med förvärvet blir SEAB en del av en koncern med en miljard i omsättning och över 400 anställda:
– SEAB, Nordens ledande distributör av bilvårdsprodukter, är ett välskött företag och vi ser stora möjligheter att kunna utveckla verksamheten. Vi ska ta till vara på digitaliseringens potential för att nå en bredare målgrupp, kommenterar Söderbergföretagens VD Mattias Sonnenfeld.

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

steningeslottsommar

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

sportfiskebanner2
sap_valet2018
socialutmarkelse
happy_homes_juli

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

val2018
objekt4
sap_outsider
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
nfc_vinter
forskontor
veterankraft_standard
outsider_moderat
outsider_defacto
objekt3
connys
yearlingsales
objekt2