moderaterna_panorama
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Se upp med svarta halkan

I morse föll den första snön över kommunen och Trafikverket varnar för att det kan finnas halka på vägarna.

Det finns risk för halka på vägarna nu i november när temperaturen närmar sig ner mot noll samtidigt som ingen ”synlig” is eller annan snö märks på vägbanan. Trafikverket varnar för den så kallade svarta halkan som främst kan finnas vid broar, skuggiga skogspartiet och vägar längs öppet vatten. Den uppstår ofta när det klarnar upp efter regn eller dimma och när temperaturen ligger strax över noll. Då kan vägbanan frysa till fastän det är plusgrader i luften och på bilens termometer. Trafikverket uppmanar bilister att minska farten, ratta varligt och att gasa och bromsa mjukt.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider