sommar

SD: S förstörde vårt möte

Sverigedemokraterna i Sigtuna anklagar Socialdemokraterna för att ha förstört ett av deras torgmöten i Märsta under lördagen.

marstakalaset_artikel

Enligt ett mail från Sverigedemokraterna ska Socialdemokratiska företrädare ha förstört ett torgmöte i Märsta centrum som hölls under lördagen. Det är nuvarande fullmäktigekandidaten Susan Jibran som pekas ut tillsammans med Amal Seraj, nuvarande kf-ledamot. Sverigedemokraterna skriver i mailet att socialdemokraternas företrädare ska ha frågat de som närmade SD:s bokbord ”Du tänker väl inte rösta på Sverigedemokraterna”.
– Vi frågade om det inte är bättre för socialdemokraterna att uppehålla sig vid socialdemokraternas bokbord än att stå vid vårt bord och tala med de som besökte oss i SD för samtal eller för att få en SD-folder. De menade att de bedrev demokrati genom att stå och skrämma bort väljare från oss och att det är deras rättighet, uppger SD för märsta.nu

Har en överenskommelse
SD Sigtuna undrar om Socialdemokraterna har kontroll på sina kandidater eller om de medvetet skickas ut för att störa torgmöten hos SD. SD poängterar att det finns en överenskommelse mellan partierna över hur torgmöten ska gå till och att man ska respektera varandras platser.

S ska diskutera händelsen
Socialdemokraterna har fått ta del av Sverigedemokraternas version och i ett svar till märsta.nu ger ordförande Erna Wallström följande uttalande:
– I enlighet med den partigemensamma överenskommelsen får inte störande av torgmöten ske. Vi tar kontakt med de aktuella medlemmarna och diskuterar händelsen samt informerar om vad som förväntas av våra valarbetare.

kontor_thaifong
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
marstakalas_helsida
sommar_centrum
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

colorama_april
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
sportfiske_sommar