centrum_jul_panorama

SD: S förstörde vårt möte

Sverigedemokraterna i Sigtuna anklagar Socialdemokraterna för att ha förstört ett av deras torgmöten i Märsta under lördagen.

defacto_jul_artikel

Enligt ett mail från Sverigedemokraterna ska Socialdemokratiska företrädare ha förstört ett torgmöte i Märsta centrum som hölls under lördagen. Det är nuvarande fullmäktigekandidaten Susan Jibran som pekas ut tillsammans med Amal Seraj, nuvarande kf-ledamot. Sverigedemokraterna skriver i mailet att socialdemokraternas företrädare ska ha frågat de som närmade SD:s bokbord ”Du tänker väl inte rösta på Sverigedemokraterna”.
– Vi frågade om det inte är bättre för socialdemokraterna att uppehålla sig vid socialdemokraternas bokbord än att stå vid vårt bord och tala med de som besökte oss i SD för samtal eller för att få en SD-folder. De menade att de bedrev demokrati genom att stå och skrämma bort väljare från oss och att det är deras rättighet, uppger SD för märsta.nu

Har en överenskommelse
SD Sigtuna undrar om Socialdemokraterna har kontroll på sina kandidater eller om de medvetet skickas ut för att störa torgmöten hos SD. SD poängterar att det finns en överenskommelse mellan partierna över hur torgmöten ska gå till och att man ska respektera varandras platser.

S ska diskutera händelsen
Socialdemokraterna har fått ta del av Sverigedemokraternas version och i ett svar till märsta.nu ger ordförande Erna Wallström följande uttalande:
– I enlighet med den partigemensamma överenskommelsen får inte störande av torgmöten ske. Vi tar kontakt med de aktuella medlemmarna och diskuterar händelsen samt informerar om vad som förväntas av våra valarbetare.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_helsida
defacto_jul
ica_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

fme_oktober

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

happyhomes_2019
julbord_helsida
sigtunavatten_standard
colorama_jul
greeknighthelsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

julbord
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
connys
tp_outsider