defacto_pan2020

SD: S förstörde vårt möte

Sverigedemokraterna i Sigtuna anklagar Socialdemokraterna för att ha förstört ett av deras torgmöten i Märsta under lördagen.

centrum_artikel

Enligt ett mail från Sverigedemokraterna ska Socialdemokratiska företrädare ha förstört ett torgmöte i Märsta centrum som hölls under lördagen. Det är nuvarande fullmäktigekandidaten Susan Jibran som pekas ut tillsammans med Amal Seraj, nuvarande kf-ledamot. Sverigedemokraterna skriver i mailet att socialdemokraternas företrädare ska ha frågat de som närmade SD:s bokbord ”Du tänker väl inte rösta på Sverigedemokraterna”.
– Vi frågade om det inte är bättre för socialdemokraterna att uppehålla sig vid socialdemokraternas bokbord än att stå vid vårt bord och tala med de som besökte oss i SD för samtal eller för att få en SD-folder. De menade att de bedrev demokrati genom att stå och skrämma bort väljare från oss och att det är deras rättighet, uppger SD för märsta.nu

Har en överenskommelse
SD Sigtuna undrar om Socialdemokraterna har kontroll på sina kandidater eller om de medvetet skickas ut för att störa torgmöten hos SD. SD poängterar att det finns en överenskommelse mellan partierna över hur torgmöten ska gå till och att man ska respektera varandras platser.

S ska diskutera händelsen
Socialdemokraterna har fått ta del av Sverigedemokraternas version och i ett svar till märsta.nu ger ordförande Erna Wallström följande uttalande:
– I enlighet med den partigemensamma överenskommelsen får inte störande av torgmöten ske. Vi tar kontakt med de aktuella medlemmarna och diskuterar händelsen samt informerar om vad som förväntas av våra valarbetare.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider