sommar
SD Sigtuna om parkeringsavgifterna i kommunen.Foto: Daniel Iskander

SD: P-avgifter finansierar mångkultur

Sverigedemokraterna i Sigtuna kommun hävdar att kommunen har otydliga Parkeringsregler för att finansiera mångkultur.

marstakalaset_artikel

I veckan fick många kommuninvånare valinfo från Sverigedemokraterna i Sigtuna kommun. I den står det att kommunen har otydliga parkeringsregler för att kunna utfärda fler parkeringsböter. Enligt SD ligger kommunen i topp gällande utfärdade P-böter, vilket i sak stämmer eftersom alla böter som utfärdas på Arlanda räknas in på Sigtuna kommun. P-böterna anses vara en straffskatt eftersom mångkulturen kostar i kommunen.

Svarar bara skriftligt
När märsta.nu når Inga-Lill Björkman, ordförande, så vill hon inte svara på frågorna i telefon utan ber om att få göra det skriftligt. I ett mail till märsta.nu står följande:
– Kommunerna drar in bortåt en miljard kronor om året i felparkeringsavgifter vilket ingår i kommunernas ekonomiska resultat. Detta utgör en intäktspost som kommunerna inte har något incitament att bli av med.Tvärtom. Detta exkluderar alltså vanliga parkeringsavgifter som är en intäkt utöver ovan nämnda felparkeringsavgifter.

Ska underlätta för bilister
Man kallar förfarandet för en kassako för kommunerna:
– Drar man in mindre pengar på ett håll kommer man att ta in det på ett annat håll. Mångkulturens kostnader drabbar samhällsekonomin på alla plan. Vilket gör att man ständigt söker nya sätt att plundra svenskarna. Felparkeringsavgifter är bara ett sätt av många som detta sker på. Swedavias roll i detta är inte av någon som helst principiell betydelse. Våra intentioner att underlätta för bilister och sluta se dem som kassakor anges i foldern och dessa intentioner står vi fast vid, fortsätter SD Sigtuna i det skriftliga svaret.

Tajta regler på Sätunavägen
Sverigedemokraternas riksorganisation har fått ta del av skrivelsen från SD Sigtuna gällande parkeringsböter. Man kommer att ta en titt på det och uttala sig efter helgen. märsta.nu har upprepade gånger rapporterat om att kommunen har nitiska p-vakter i vissa fall. Bland annat var det boende kring Sätunavägen som klagat på att det är tajta regler. Men hur många som faktiskt vinner ett överklagande mot kommunen i ett parkeringsärende är oklart. märsta.nu har nyligen rapporterat om ett fall där en bilist fick rätt.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
ica_valsta_choklad
sommar
marstakalas_helsida
sommar_centrum
kontor_thaifong

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
sportfiske_sommar
nrh
defacto_outsider