januari
Schyffert vid ett uppträdande i MärstaFoto: Magnus Granhagen
Foto: Pressbild

Schyfferts skolgång inspirerade till serie

Rosersbergaren Henrik Schyffert som gick i skola i Märsta har en ny serie, Zebrarummet, som inspirerats av hans tid i skolan.

centrum_artikel

Zebrarummet baseras på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman, Schyffert gick i skola i Märsta och är rosersbergare från början.
– Jag började tänka på det här med klasskillnaderna i Sverige från min tid på kommunala skolan i Märsta, där vi hade gemensamma friluftsdagar och discon med internatskolan Sigtuna Humanistiska. Det slog mig att den där lilla världen hade varit en bra spelplan för att visa upp ett Sverige i miniatyr. För oss från kommunala skolan var det som att kliva in i Olympen när vi åkte till Sigtuna för att gå på disco. Det är lätt att förföras av makt, sex och pengar. På Lundsberg hände ju den här strykjärnshistorien, som stängde ner skolan, men sen bara öppnade den upp igen efter några månader, och man undrade ju varför, där någonstans började vårt intresse, säger Henrik Schyffert.

Serien spelas nu in i Västra Götaland, den handlar om en elev från en internatskola som hittas död och nu utreds om det skett på internatskolan eller en kommunal skola i närheten.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Smashmallows släpper nytt

Nöjesnyheter Lokala bandet Smashmallows släpper nytt: - Vi vill med albumet visa på mörkret inom oss, men även på det hopp som finns i världen, säger Henrik Naglitch.

speedy_vinter_helsida
året som gått

Positiva nyheter 2020

Nöjesnyheter Det var inte bara corona, bränder och brott som drog trafik till märsta.nu, det finns gott om positiva nyheter från 2020.

meko_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Flytt av Sigtuna World Voice

Kulturnyheter Sigtuna Scen och Teater flyttar Sigtuna World Voice till 2021 på grund av beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med fler än åtta personer.

januari_helsida

Nu kan alla ta del av svinnrecepten

Nöjesnyheter Under november kommer hotellnätverken i kommunen att skapa mat av svinn:- Trots att våra medlemmar är mycket hårt drabbade av pandemin fortsätter de att med fullt fokus driva hållbarhetsfrågor för att minska det gemensamma klimatavtrycket, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna.

2020_helsida

Mirjam bjöd hem världsartisten

Märstafolket Världsartisten Eak-a-Mouse har varit i Sigtuna på besök: - Han är strandsatt i Sverige pga covid-19 och han brukar ha över 200 spelningar per år, berättar Mirjam Fogelin som bjöd hem honom på middag.

prima_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
prima_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider