defacto_pan2020
Schyffert vid ett uppträdande i MärstaFoto: Magnus Granhagen
Foto: Pressbild

Schyfferts skolgång inspirerade till serie

Rosersbergaren Henrik Schyffert som gick i skola i Märsta har en ny serie, Zebrarummet, som inspirerats av hans tid i skolan.

centrum_artikel

Zebrarummet baseras på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman, Schyffert gick i skola i Märsta och är rosersbergare från början.
– Jag började tänka på det här med klasskillnaderna i Sverige från min tid på kommunala skolan i Märsta, där vi hade gemensamma friluftsdagar och discon med internatskolan Sigtuna Humanistiska. Det slog mig att den där lilla världen hade varit en bra spelplan för att visa upp ett Sverige i miniatyr. För oss från kommunala skolan var det som att kliva in i Olympen när vi åkte till Sigtuna för att gå på disco. Det är lätt att förföras av makt, sex och pengar. På Lundsberg hände ju den här strykjärnshistorien, som stängde ner skolan, men sen bara öppnade den upp igen efter några månader, och man undrade ju varför, där någonstans började vårt intresse, säger Henrik Schyffert.

Serien spelas nu in i Västra Götaland, den handlar om en elev från en internatskola som hittas död och nu utreds om det skett på internatskolan eller en kommunal skola i närheten.

valsta bibliotek

Klart: Mimers källa blir mötesplats

Kulturnyheter Det är nu klart att Mimers källa som tidigare var bland annat bibliotek blir en mötesplats för valstaborna: - Nu gör vi om och gör rätt och i och med bredden på utbud hoppas vi fylla lokalerna och Valsta centrum med besökare, säger Lars Björling (SfS), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

connys_helsida
Moderaterna_helsida2021
rentawreck_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
sigtunastad_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider