panorama_centrum
Schenker expanderar med 8000 kvm i Arlandastad.Foto: Pressbild

Schenker expanderar i Arlandastad

Schenker som redan har tusentals kvadratmeter logistikyta i Arlandastad expanderar i Prologis park.

Sedan 2008 då Prologis park stod klar med byggnaden DC1 har Schenker hyrt in sig i fastigheten. 2010 byggdes anläggningen ut med 8000 kvadratmeter, dessa ska nu Schenker hyra av Prologis.
– DB Schenker är en viktig hyresgäst för Prologis både i Sverige och i övriga Europa, där de hyr flera anläggningar med en total yta på mer än 320 000 kvadratmeter. Vi är stolta över att få utöka vårt samarbete med dem i Arlandastad, och över att få fortsätta tillhandahålla moderna och attraktivt placerade logistikytor med hög standard, säger Tony Johansson, Project Manager Nordics på Prologis.

Expanderingen innebär att Schenker kan växa inom healthcare där kunder har höga krav logistikleverantören och regeluppfyllnad. Närheten till Arlanda och E4/E20 är också en viktig aspekt för Schenker då man kan nå kunder i Stockholmsområden och övriga Norden.

mp_helsida_april
helsida
retro_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

logistik_sigtuna_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

2020_helsida
defacto_helsida
liber_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
outsider
retro_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh