defacto_pan2020
Sky Box i Scandinavian XPO lyste röttFoto: Pressbild

Scandinavian XPO visade stöd för krisande mötesbranschen

Under onsdagskvällen tändes Scandinavian XPO:s Sky Box i rött i solidaritet med den krisande event- och mötesbranschen.

centrum_artikel

Event- och mötesbranschen går genom en kris i hela världen. På onsdagen lyste världen upp rött i solidaritet med branschen. Brittiska organisationen Plasa och aktörer i 23 andra länder visade sitt stöd för branschen genom att tända upp i rött. Detta för att politiker världen över ska förstå att branschen finns och att många inte längre klarar sig.
– Vi har under det senaste halvåret med sorg sett hur många av våra kunder och kollegor i branschen haft det oerhört tufft. Vi har också märkt av det innan vi ens öppnat. Det finns en stor osäkerhet och tveksamhet när det gäller bokningar 2021. Det är tufft för alla, men jag är helt säker på att om vi syns tillsammans, som ikväll, kommer beslutsfattarna inte att kunna titta bort från detta längre. Det är NU som åtgärder för branschen måste ske, annars kommer många av oss inte finnas kvar nästa år, säger Scandinavian XPO:s VD Staffan Littmarck.

Sky Boxen är hjärtat i Scandinavian XPO, den syns från E4:an när man åker förbi Arlandastad.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
defacto_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

2020_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

vardcentral_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys