defacto_pan2020
Foto: Scandinavian XPO/Illustration

Scandinavian XPO startar enligt planerat

Scandinavian XPO som planerar öppning till vintern kommer att satsa på säkra möten under pandemin.

centrum_artikel

Vid årsskiftet öppnar Scandinavian XPO upp som vanligt trots coronapandemin:
– För att kunna dra igång på ett säkert sätt – för såväl kunder, besökare, samarbetspartners och medarbetare – har vi tagit fram planen Safe Event, säger Staffan Littmarck, vd på Scandinavian XPO.

Bland åtgärderna för eventen finns att man ska utnyttja storleken och flexibla ytor för att erbjuda coronasäkrade möten och event.
– Vi har till exempel möjlighet att avgränsa rum i anläggningen för att kunna hålla isär olika grupper och erbjuda olika entréer för in- och utpassering. Vi har också många sätt att ta sig hit på och flera ställen där man kan parkera. Dessutom har vi haft möjlighet att under byggskedet addera på sådant, till exempel tekniska lösningar, som vi ser kommer behövas för att kunna erbjuda våra kunder en säker mötesarena.

Man kommer kunna hantera evenemang med 500 sittande. Om evenemangen sker i slutna sällskap så finns inga restriktioner för antalet deltagare. Men man vill ändå möta deltagares oro med säkra lösningar.
– Vi ser att många bokar om och en del bokar av. Vi är på kundens sida och arbetar agilt för att kunna möjliggöra coronasäkrade möten och event samt konferenser där alla kan känna sig trygga, säger Anna Bauer, Business Director på Scandinavian XPO.

Närheten till Arlanda är också en fördel då deltagarna nu slipper åka in till Stockholm, då kan man delta i ett slutet evenemang och därefter bege sig hem.
– Jag tror att evenemangen framöver kommer att sträcka sig över längre tid för att låta deltagarna vara med vid olika tillfällen och att det är i den änden vi får börja, i en mindre skala. För att behovet av att träffas fysiskt finns går inte att bortse från – även om jag tror att det digitala alternativet alltid kommer erbjudas framåt, säger Anna Bauer.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider