defacto_pan2020
Foto: Scandinavian XPO/Illustration

Scandinavian XPO startar enligt planerat

Scandinavian XPO som planerar öppning till vintern kommer att satsa på säkra möten under pandemin.

centrum_artikel

Vid årsskiftet öppnar Scandinavian XPO upp som vanligt trots coronapandemin:
– För att kunna dra igång på ett säkert sätt – för såväl kunder, besökare, samarbetspartners och medarbetare – har vi tagit fram planen Safe Event, säger Staffan Littmarck, vd på Scandinavian XPO.

Bland åtgärderna för eventen finns att man ska utnyttja storleken och flexibla ytor för att erbjuda coronasäkrade möten och event.
– Vi har till exempel möjlighet att avgränsa rum i anläggningen för att kunna hålla isär olika grupper och erbjuda olika entréer för in- och utpassering. Vi har också många sätt att ta sig hit på och flera ställen där man kan parkera. Dessutom har vi haft möjlighet att under byggskedet addera på sådant, till exempel tekniska lösningar, som vi ser kommer behövas för att kunna erbjuda våra kunder en säker mötesarena.

Man kommer kunna hantera evenemang med 500 sittande. Om evenemangen sker i slutna sällskap så finns inga restriktioner för antalet deltagare. Men man vill ändå möta deltagares oro med säkra lösningar.
– Vi ser att många bokar om och en del bokar av. Vi är på kundens sida och arbetar agilt för att kunna möjliggöra coronasäkrade möten och event samt konferenser där alla kan känna sig trygga, säger Anna Bauer, Business Director på Scandinavian XPO.

Närheten till Arlanda är också en fördel då deltagarna nu slipper åka in till Stockholm, då kan man delta i ett slutet evenemang och därefter bege sig hem.
– Jag tror att evenemangen framöver kommer att sträcka sig över längre tid för att låta deltagarna vara med vid olika tillfällen och att det är i den änden vi får börja, i en mindre skala. För att behovet av att träffas fysiskt finns går inte att bortse från – även om jag tror att det digitala alternativet alltid kommer erbjudas framåt, säger Anna Bauer.

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

agy_oppethus-helsida

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

centrum_helsida2020

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

januari_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
agy_flyg_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
prima_helsida

Elbilsmässa till XPO

Näringsliv Elbilsmässan eCarExpo kommer till Scandinavian XPO i höst:- Vi ser nybyggda mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO som den perfekta arenan för eComExpo med tanke på möjligheterna till 11 000 kvm utställningsyta för våra elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser för vårt seminarie- och workshopprogram, säger Anna Fägersten, projektledare.

Firar trettio år mitt i pandemin

Näringsliv Hotell Kristina fyllde i år 30 år men firandet fick i praktiken ställas in på grund av coronapandemin: - För oss, som för alla andra, har 2020 gått till historien, som ett år där vi planerat in mängder av kul och spännande event som James Bond-premiär, Nyårsfest, kul After Work och härliga festmiddagar för att just fira våra 30 år som hotell. Sen fick vi tänka om och anpassa mycket. Och därefter ställa in. Nu blickar vi framåt istället och ser bara möjligheter och chanser att fira när läget förbättras, berättar VD Ewa Wikland.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
agy_flyg_outsider
meko_outsider
nrh
agy-outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider