moderaterna_riksdag
Foto: Pressbild

Scandinavian XPO är igång

Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

centrum_artikel

Scandinavian XPO är färdig och öppnar upp sin första etapp på 40 000 kvadratmeter. På grund av cornapandemin blir det dock ingen storskalig och folklig invigning.
– Världen längtar efter att mötas. Nu står vi förberedda när det återigen blir möjligt att ses. Vi har sett till att platsen har de förutsättningar som krävs för hälsosamma mötesupplägg. Vi står redo med möteslokaler och hotell såväl som närodlad mat och spännande aktiviteter. Här finns exempelvis möjlighet till padel, gym, skjutbiograf, testbanor för fordon på asfalt och terräng. Man kan även golfa eller boka in en ölprovning på det lokala bryggeriet. Vi har givetvis även ökat våra redan högt ställda krav för säkra möten. Nordens närmaste mötesplats gör det lätt att hålla avstånd, berättar Dieter Sand vd, Arlandastad Holding.

Men det finns en del projekt och evenemang i arenan redan nu. En digital studio på 2500 kvadratmeter och tre scener är igång och det har startat upp padel i en av hallarna.
– Trots alla utmaningar med pandemin ser vi en stor efterfrågan på vår typ av arena och de upplevelser vi kan erbjuda. Flexibilitet och med möjligheter till alla typer av möten, stora hallar, mysiga konferensmöjligheter kombinerat med digitala möten under säkra förhållanden samt starka ägare gör att vi känner oss hoppfulla inför hösten 2021. Och vi förstår på mängden bokningar från höst 2021 och in i 2024 att våra kunder har förstått fördelarna med att boka upp sitt evenemang, sin mässa eller konferens hos oss, säger Staffan Littmarck, vd Scandinavian XPO.

I anslutning till XPO finns utbyggda och nyrenoverade Quality Hotel Arlanda med sina nu 421 rum, konferenslokaler och restaurang.
– Jag är oerhört glad över att vi nu äntligen kan öppna dörrarna till Nordens kanske bästa möteshub. Vi smyger igång under våren och räknar med fullt tryck i höst. De ytor vi tillsammans kan erbjuda är oerhört konkurrenskraftiga internationellt sett och jag är övertygad om att vi snabbt kommer att positionera oss och locka stora internationella mässor, kongresser och möten, säger Quality Hotel Arlanda XPO:s VD Jessica Carlde.

julmarknad_helsida
flygskola_helsida
2020_helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
dack-helsida
helsida_var2021
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

connys_helsida
oppethus_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out
swedol_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppethus_outsider