defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

SBAB spår ökade bostadspriser

Bolåneinstititutet SBAB förutspår att villapriserna ökar under året.

På många orter i länet rådet det brist på objekt inom villamarknaden vilket kan reda till att priserna går upp i år uppger SBAB i ett pressmeddelande. märsta.nu rapporterade även nyligen att läget i kommunen är att det är färre objekt ute till försäljning och att det nu är mer och mer säljarnas marknad.
– Prognosen sträcker sig från oförändrade priser till stigande. Något fler tror på stigande priser, framför allt vad gäller villor. Marknaden har vaknat till liv igen och får skjuts av ett lågt utbud lokalt, säger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

festspec_corona_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

speedy_helsida
happy_homes_mars
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

speedy_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
nrh