moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun/Pressbild

Sätunaskolan stängde ner-Inför distansundervisning

Sätunaskolan stänger ner och går över till distansundervisning på grund av hög smittspridning.

Unt.se rapporterar att låg- och mellanstadieskolan Sätunaskolan stänger ner och går över på distansundervisning för sina elever. Det var under onsdagen som vårdnadshavare fick besked om att man inte skulle lämna sina barn på skolan på torsdagen. All undervisning skulle istället ske på distans förutom för barn med särskilda behov.

Stängningen skedde enligt tidningen efter rekommendation från smittskyddsläkaren i Region Stockholm, detta trots att smittspridning bland barn inte sägs ske. Men skolan har den senaste veckan haft flera fall av covid-19 bland personalen.
– Jag vet att det finns diskussioner bland forskare om barn smittar eller inte. Men vi har i samråd med smittskydd Stockholm tagit det här beslutet. Vi måste lita på deras rekommendation, uppger Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, till tidningen.

Flera elever ska också vara frånvarande på grund av förkylningssymtom. Dessa har uppmanats att testa sig. Föräldrar ska nu vara oroliga för hur de ska vara hemma från jobb med sina yngre barn, fritids på skolan håller öppet endast för de med samhällsviktiga yrken enligt definitionen av MSB.

Just nu är högstadieskolor på partiell distans, det vill säga årskurser turas om att vara på skolan respektive på distans varannan vecka. Sätunaskolan hoppas man kunna öppna igen 12/2.

liber_helsida
nationaldag_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

2020_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

logistik_sigtuna_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

mp_helsida_april

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
connys_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
connys
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022