moderater_pan_sommar
Foto: Sigtuna kommun/Pressbild

Sätunaskolan stängde ner-Inför distansundervisning

Sätunaskolan stänger ner och går över till distansundervisning på grund av hög smittspridning.

centrum_artikel

Unt.se rapporterar att låg- och mellanstadieskolan Sätunaskolan stänger ner och går över på distansundervisning för sina elever. Det var under onsdagen som vårdnadshavare fick besked om att man inte skulle lämna sina barn på skolan på torsdagen. All undervisning skulle istället ske på distans förutom för barn med särskilda behov.

Stängningen skedde enligt tidningen efter rekommendation från smittskyddsläkaren i Region Stockholm, detta trots att smittspridning bland barn inte sägs ske. Men skolan har den senaste veckan haft flera fall av covid-19 bland personalen.
– Jag vet att det finns diskussioner bland forskare om barn smittar eller inte. Men vi har i samråd med smittskydd Stockholm tagit det här beslutet. Vi måste lita på deras rekommendation, uppger Pernilla Bergqvist (L), ordförande barn- och ungdomsnämnden, till tidningen.

Flera elever ska också vara frånvarande på grund av förkylningssymtom. Dessa har uppmanats att testa sig. Föräldrar ska nu vara oroliga för hur de ska vara hemma från jobb med sina yngre barn, fritids på skolan håller öppet endast för de med samhällsviktiga yrken enligt definitionen av MSB.

Just nu är högstadieskolor på partiell distans, det vill säga årskurser turas om att vara på skolan respektive på distans varannan vecka. Sätunaskolan hoppas man kunna öppna igen 12/2.

centrum_helsida2020
dack-helsida
helsida_var2021
connys_helsida
defacto_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
vaccin
mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
nrh
dack-outsider
vaccin-outsider
connys