moderaterna_riksdag
Valsta ska bli attraktivare med Valsta2030Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsningar ska göra Valsta attraktivare

Efter den medborgardialog som skett i Valsta har kommunen startat ett utvecklingsprojekt med satsningar på bland annat multisportrink

centrum_artikel

Under de kommande tio åren ska kommunen genomföra ett antal åtgärder i Valsta för att öka attraktiviteten i området. Till grund ligger resultat från den medborgardialog man gjort bland annat. 150 personer i olika åldrar har deltagit:
– Vi vill stärka Valstas attraktionskraft som kommundel, både att bo och verka i. Vi arbetar med att ta fram en 10-årsplan, där såväl kortsiktiga som långsiktiga åtgärder och satsningar ingår. Det vi ser hända i Valsta nu under hösten är bara början, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bland de konkreta åtgärder som påbörjats är installation av ny eller kompletterande belysning vid hundrastgården, vattentornsparken och parken. Ett upplyst minigym håller på att etableras i anslutning till elljusspåret.
– Det pågår också ett stort röjningsarbete i hela Valsta. Träddungar, buskage och annan växtlighet vid exempelvis gång- och cykelvägar ses över för att göra sikten bättre. Sen kommer det att hända en hel del på och runt Valsta torg, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

I utvecklingsplanen ingår också att aktivitetsytor ska växa fram, som multisportrink. En ljusallé och ljuspark ska skapas och en lyktstolpdunge vid Valsta Vattentorn. Bara under hösten rör det sig om ett tjugotal åtgärder i Valsta.

dack-helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
julmarknad_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
2020_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
connys
flygskolan_outsider
nrh
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider