defacto_pan
Valsta ska bli attraktivare med Valsta2030Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Satsningar ska göra Valsta attraktivare

Efter den medborgardialog som skett i Valsta har kommunen startat ett utvecklingsprojekt med satsningar på bland annat multisportrink

Under de kommande tio åren ska kommunen genomföra ett antal åtgärder i Valsta för att öka attraktiviteten i området. Till grund ligger resultat från den medborgardialog man gjort bland annat. 150 personer i olika åldrar har deltagit:
– Vi vill stärka Valstas attraktionskraft som kommundel, både att bo och verka i. Vi arbetar med att ta fram en 10-årsplan, där såväl kortsiktiga som långsiktiga åtgärder och satsningar ingår. Det vi ser hända i Valsta nu under hösten är bara början, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Bland de konkreta åtgärder som påbörjats är installation av ny eller kompletterande belysning vid hundrastgården, vattentornsparken och parken. Ett upplyst minigym håller på att etableras i anslutning till elljusspåret.
– Det pågår också ett stort röjningsarbete i hela Valsta. Träddungar, buskage och annan växtlighet vid exempelvis gång- och cykelvägar ses över för att göra sikten bättre. Sen kommer det att hända en hel del på och runt Valsta torg, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

I utvecklingsplanen ingår också att aktivitetsytor ska växa fram, som multisportrink. En ljusallé och ljuspark ska skapas och en lyktstolpdunge vid Valsta Vattentorn. Bara under hösten rör det sig om ett tjugotal åtgärder i Valsta.

defacto_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

ica_oktober
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

sigtunavatten_standard
colorama_april2
connys
defacto_outsider
nrh